KW1C: Start lesprogramma Burgerschap over Kamp Vught

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-03-2019 | Gewijzigd op: 27-03-2019
Het Koning Willem 1-College start voor mbo-er s een nieuw lesprogramma voor het vak Burgerschap onder de titel  'Kamp Vught'. Het is onderdeel van  de conferentie 'Plekken met een verhaal WO2 en burgerschap', die vrijdagmorgen 29 maart 2019 op het KW1C wordt gehouden. 's Middags is eenzelfde conferentie in Kamp Vught.
Ook Indisch herinneringskamp Amersfoort, het Joods Cultureel Kwartier en Kamp  Westerbork hebben een gelijksoortig educatief programma.
Het bestaat  uit een website met een voorbereidende digitale les en vijf verschillende  educatieve programma's op  locatie. 
'Plekken met een verhaal' komt voort uit de behoefte vanuit de mbo-studie.Studenten en learen van de Academie voor Orde & Veiligheid hebben aan de ontwikkeling van het lesmateriaal meegewerkt. 
 
 

Dagvoorzitter van de conferentie is Bas Westerweelç kleinzoon van de verzetstrijder Joop Westerweel, die voorbereidend voor de les 'Burgerschap' onderwerpen behandelt als mensenrechten, vooroordelen, de rechtstaat of het ontbreken daarvan.  Zie ook de site KW1-College.