Studenten KW1-College organiseren Nederlandse kampioenschappen mbo

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-04-2019 De afdeling Sportacademie van het Koning Willem I College staat er bekend om: het organiseren van schoolsport Nederlandse Kampioenschappen voor het mbo onderwijs. De studenten organiseren dit jaar maar liefst vier NK's om te beginnen met de NK's CrossFit, Powerliften en Bowlen op dinsdag 16 april aanstaande.

Zeven jaar geleden werd gestart met een eerste editie van het NK mbo CrossFit. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een multi-event met maar liefst 4 NK's, waaraan studenten uit het hele land deelnemen. Zowel in CrossFit, Powerliften, bowlen als de triatlon wordt er gestreden om de Nederlandse titel.
 
Ieder jaar groter en beter
''Het is een unieke manier om studenten op te leiden en voor te bereiden op het toekomstige werkveld'' aldus leraar Koen van Meurs van de Sportacademie. "Studenten beseffen de grootheid van zulke evenementen en maken hierdoor enorme stappen in hun ontwikkeling. Ze doorlopen het hele organisatorische proces, van brainstormen tot en met uitvoering. We willen ieder jaar een nog beter evenement neerzetten, daar zijn we volgens mij weer goed in geslaagd deze editie.''

Praktische informatie
Toegang voor publiek bij deze NK's is gratis.

Dinsdag 16 april: NK mbo CrossFit, Powerliften en Bowlen
Tijd: 9.00 tot 16.00 uur
Locatie: Maaspoorthal, Marathonloop 11 in ’s-Hertogenbosch

Dinsdag 7 mei: NK mbo Triatlon (i.s.m. Hockeyclub Den Bosch)
Tijd: 9.00 tot 16.00 uur
Locatie: Oosterplas in ’s-Hertogenbosch en de accommodatie van Hockeyclub Den Bosch