Studenten Meubeldesign KW1C gaan naar de Milaan Designweek

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-12-2019 | Gewijzigd op: 03-12-2019
Winnaar eerste jaars Meubeldesign
en HumanTechnology aan
het KW1C Joep de Ruijter. 
Een naar keuze te gebruiken zitplaats: bank of stoel. 

Zeven studenten 1e 2e 3e jaars en 4e jaars [en een overall winanar] Meubeldesign en Human Technology van het KW1C worden als winnaars van de designwedstrijd op school uitgezonden naar  de beroemde en grootste designexpo 'Milaan Designweek 2020'.
Zaterdag 30 november 2019 werd op de campus hun deelname  bekend gemaakt door de jury: ontwerper Jeroen Wand, docent en ontwerper  Raymond Hilhorst en docent Maikel van de Berg. Op afstand sprak jurylid Jeroen Wand vanuit Zwitserland life zijn boodschap in. Via een groot scherm maakte hij de winnaars  bekend, waarop Raymond Hilhorst de prijzen uitreikte. Naast deelname aan beurs in Milaan, waar de studenten met hun werk ook exposeren, ontvingen zij ook nog een set Festool  elektriesch handgereedschap.

De winnaars zijn eerste jaars student Joep de Ruijter met een dynanische zitplaats [bank en stoel] in de openbare ruimte, waar de gebruikers zelf kunnen bepalen hoe of waar [bank of stoel] zij kunnen gaan zitten.
De tweede jaars studenten Rick Verwiel en Bodhi Remie ontwierpen een meubel dat herinnert aan onze zeespiegel. Het bestaat uit een tafel met een glooiend onderblad, dat over gaat naar een op dezelfde wijze golvend bovenblad. 
 
Een uit twee golvende bladen bestaande tafel die associatie oproept aan de ons stijgende zeespiegel. 
 
Tweede jaars studenten
Meubeldesign en Human Technology Rick Verwiel [m] en Bodhi Remie.

Derde en vierde jaarswinnaars waren Thijs Vriezekolk die een fraai vormgegeven stoel van eiken en gebeitst berken multiplex maakte,waarin de gebruiker zijn telefoon kan opladen en Ruben Scheuermann, ontwerper van een meubel voor plekken waar in de openbare ruimten voorheen wat anders heeft gestaan. Maar door puin, overgebleven van die oude plek, te gebruiken blijft de herinnering aan die plek levend... 

De overall winnaar was Zoë Sperling die met haar 'The repairing cupboard' inhaakte op de  branden in het Amazonegebied. Haar ontwerp is een houten zwart geblakerd kasje [zonder 't'], waarbinnen stekjes van de Amazone bomen groeien, die door openingen naar buiten kunnen doorgroeien.

 

Terug naar boven