Mbo-studenten KW1C winnen ETwinningprijs bij int. samenwerkingsproject

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2020 | Gewijzigd op: 02-10-2020
Het Space Cafe van het KWIC is als best internationale samenwerkingsproject in het mbo te voorschijn gekomen. De studenten richten met Europese leeftijdsgenoten een virtuele onderneming op
 
Links Simone van Belkom-Poppelaars, die de prijs krijgt uitgereikt door een student.


Het Koning Willem I College heeft de jaarlijkse eTwinning-prijs voor het beste internationale samenwerkingsproject in het mbo gewonnen. In het project Space Cafe, van docent Engels Simone van Belkom-Poppelaars, werkten Bossche studenten samen met leeftijdsgenoten uit andere Europese landen aan een virtuele onderneming. Bij de prijs hoort een geldbedrag van €1000. De uitreiking vond 2 oktobe r2020 plaats/

Als mbo-student heb je te maken met een steeds internationalere arbeidsmarkt. Om studenten daarop voor te bereiden is Simone samen met Europese collega’s het eTwinning-project ‘Space Cafe’ gestart. Hierin werken haar studenten Veiligheid en Vakmanschap samen met studenten uit Polen, Duitsland en Portugal aan een virtuele onderneming, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen. De studenten kregen de opdracht hun ideale café te ontwerpen.

Het project ging van start met een digitaal voorstelrondje om de studenten aan elkaar te introduceren.  De volgende stap was solliciteren op functies binnen het café dmv een in het Engels opgestelde motivatiebrief . Elke maand worden nieuwe opdrachten toegevoegd.

 De prijs wordt vrijdag 2 oktober uitgereikt. In dezelfde week zijn ook de prijzen voor het basis- en voortgezet onderwijs uitgereikt.
Zie www.etwinning.nl.