KW1-College: Expo/finale eindexamens Media-Beeld

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-07-2009 | Gewijzigd op: 09-07-2009
In de Nederlands Hervormde Kerk is/was op 8, 9 en 10  juli 2009, tijdens 'de Dagen van het Beeld', foto's, films en objecten te zien van [eindexamen] studenten van het Koning Willem 1-College.
Gevarieerd  werk, indrukwekkend en professioneel. Het kan haast niet anders, deze jongelui worden breed opgeleid. Niet alleen op kunstzinnig terrein worden hun talenten ontplooid, ook op het gebied van management en zakelijk ondernemen krijgen zij een all round opleiding.
Bovendien kiezen enkele van hen voor een stage in het buitenland waar zij bijv.door  armoede geconfronteerd worden met  maatschappelijke problemen.

 Docente Beeldende Vormgeving Lydia François met Sarah Hustinx en Marlou van Dijck bij hun expositie. Beiden gingen op stage naar Nicaragua en zetten daar ondermeer workshops voor straatkinderen op. Zo werd aan een kunstzinnige inspiratie ook een maatschappelijk aspect toegevoegd. Sarah en Marlou  hebben als wens zich in de toekomst als zelfstandig kunstenaar te kunnen vestigen.   Een deel van de expositie in de Nederlands Hervormde kerk ffotografie met werk van Marjolein Wetten.
foto's © paul kriele, 9 juli 2009.
 Docent Louis Steppel bij een oud-student Didy uit Ghana die zich niet alleen als kunstenaar, maar ook als zakenman ontwikkelde.  De expo van Merijn Koelink die binnen drie dagen zijn hele familie bezocht en hen compleet met een jeugdprotret vastlegde. Dit tijdsbeeld krijgt een vervolg in een boek.

Docent fotografie Frank Preller bij werk van een van zijn afgestudeerde studenten.  Nick den Hartog maakte digitale foto's maar benaderde berekende die opnamens op analoge wijze. 
  foto's © paul kriele, 9 juli 2009.
 

Een deel van de expositie fotografie met docent Louis Steppel in wit T-shirt.

Indruk van de expositie in de Nederlands Hervormde Kerk van eindexamen en ander werk van studentne van het Koning Willem-1Collge Beeld, Animatie en perfomance. Christiaan Cats, van wie op youtube een bijzonder knappe animatiefilm is te zien. Maar ook maakte Christiaan samen met zijn medestudent Bart de Graaf een indrukwekkend tijdsbeeld van de St. Jan.
   
   

Bij de expositie is ook een catalogus- naar ontwerp van Dorus Verwiel - verschenen met al het werk van de eindexamenkandidaten en hun sites en emailadressen. Zo van ... je weet maar nooit..

Terug naar boven