Koning Willem I College in landelijke top 10

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-01-2021 Uit de nationale Keuzegids Mbo 2021, een instrument bij een schoolkeuze, blijkt  dat het Koning Willem I College zodanig scoort dat zij tot de landelijkeTop 10 behoort. Daar bovenop komt dat er binnen de campus 50 opleidingen zijn die bovengemiddeld scoren, waarvan 10 Topopleidingen.

De horecaopleidingen van het KW1-College scoren ook in 2021 ook goed en behoren tot de beste van Noord-Brabant. De studenten vinden de begeleiding goed en de lessen informatief en uitdagend. Bovendien is alles goed geregeld en is de sfeer op school prettig.

Nummer 1 van alle Topopleidingen
De opleiding van Junior Stylist, van de afdeling Lifestyle van het Koning Willem I College scoort de meeste punten (88 van de 100) van alle 343 Topopleidingen in Nederland. Ze is nieuw in de lijst van Topopleidingen en meteen de beste Topopleiding van Nederland! De studenten zijn meer dan bovengemiddeld tevreden over het onderwijs, de begeleiding, het lesmateriaal en de informatievoorziening. Zij  ervaren een zeer prettige leeromgeving en ook de stages worden als  inspirerend en leerzaam ervaren. Het aantal studenten dat doorstroomt naar het HBO is bovengemiddeld.
 Uniek in Nederland
De technische opleidingen Procesoperator A, Procesoperator B en Operator C van de MTS (Middelbare Technische School) van het Koning Willem I College behoren tot de beste van Nederland. Zij zijn de enige Topopleidingen van Nederland bij Procestechniek. De studenten zijn op alle punten meer dan tevreden. De beroepsvoorbereiding is goed en de sfeer is uitstekend.
Topopleidingen KW1C De volgende 10 opleidingen van het Koning Willem I College ontvangen het predicaat Topopleiding 2021: • Bij het domein Techniek: Procesoperator A, Procesoperator B, Operator C • Bij domein ICT & Creatief: Acteur en Junior Stylist • Bij domein Horeca &Toerisme: Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw, Manager/Ondernemer horeca • Bij domein Zakelijke dienstverlening & administratief: Juridisch administratief dienstverlener, Medewerker HRM