KW1College lanceert nieuwe mbo-straten [vakopleidingen]

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-03-2022 KW1College lanceert nieuwe mbo-straten [vakopleidingen]
Met een manifestatie 'de mbo-straat' op het Leonardo da Vinciplein achter het station presenteerde studenten van vijftien vakopleidingen van het KW1-College [Oss en Den Bosch]  zich op donderdagmorgen 24 maart 2022. Daarmee werd ook het belang van deze opleidingen nog eens aangegeven. Er bestaat nu eenmaal een tekort aan bepaalde beroepen.
Studenten mbo van het KW1C op het Leonardo da Vinciplein bij de opening van de mbo-straat. Het staatnaambordje  gold als symbool van de lancering van een mbo-straat op de campus. [foto onder met wethouder Ufuk Kâhya.

Die morgen waren er allerlei demonstraties en bezienswaardigheden van mbo-opleidingen te zien, van laboratoriumtechniek tot robot demonstraties en Bij een foodtruck kon men zich tegoed doen aan pompoensoep en wat lekkers van de barbecue. Studenten van Studenten Sport namen fittesten af. Ook in Oss was een gelijksoortige demonstratie door mbo-studenten. Het tekende de diversiteit van de mbo-opleiding. Op de feestelijke opening [in Den Bosch [om 10.00 uur] door wethouder Ufuk Kâhya, Dominique Majoor van de Raad van Bestuur van het KW1C met drie mbo-ambassadeurs het speciale ‘mbo’ straatnaambordje . Voor Kahya zijn de mbo-ers de gouden handen en hoofden die de groene economie van morgen draaiende gaan houden. De opening werd afgesloten met een spetterend dansoptreden van studenten Entertainment & Events. Studenten van ‘Dit is mbo’ maakten die ochtend een podcast met gesprekken met de wethouder en diverse studenten. Een van hen zei: Mensen realiseren zich eigenlijk niet hoe belangrijk de vakmensen zijn die wij als KW1C afleveren. Daarom maken we die opleidingen hier zichtbaar.