Finale vmbo-studenten met eindexamenwerkstuk in KW1-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-04-2022 Eindexamenkandidaten van uiteenlopende mbo-scholen in de regio Den Bosch  hebben de afgelopen zeven weken in het Koning Willem 1-College gewerkt aan een opdracht of project dat typerend is voor een bepaalde opleiding. De negen beste prestaties vertegenwoordigden hun school in The Comeptition. Een profielwerkstuk hoort nu eenmaal bij het vmbo-eindexamen.Elke student kiest een profielwerkstuk bij de opleiding waar ze interesse in hebben om door te leren. Het KW1College faciliteert en begeleidt  de betreffende vmbo-leerling tijdens hun deelname.
Op 7 april 2022 was de finale van die werkstukken in de Koningszaal van het KW1-College. Er waren 17 leerlingen die kans maakten  op een prijs. Op de finale koos een jury  twee winnaars: een voor de beste inhoud en een voor de beste presentatie.

Uitslag finale profielwerkstukken : 
Het team 'beste inhoud' werd het Cambium College met  Nikkie Gremmen en Vivian Oomen van de opleiding mbo verpleegkunde.
Het team 'beste presentatie' werd Van Maerlant met  Niels van den Hoven, Anouk van den Laar en Christopher Langendonck. van de opleiding Veiligheid en vakmanschap defensie / handhaver toezicht en veiligheid / beveiliger. 
-Hierboven: Nikkie Gremmen en Vivian Oomen van de opleiding mbo verpleegkunde van het Cambium College.
-Hieronder: Niels van den Hoven, Anouk van den Laar en Christopher Langendonck. van de opleiding Veiligheid en vakmanschap defensie / handhaver toezicht en veiligheid / beveiliger van het Van Maerlant. 

Deelnemende scholen:
Cambium College: MBO verpleegkunde
Eelde College: technicus engineering/future engineer
Maurick College: onderwijsassistent
d'Outremont College: apothekersassistent /doktersassistent / tandartsassistent
ds.Pierson College: filmmaker/fotograaf / mediavormgever
Sancta Maria Mavo: leidinggevende travel & hospitality / Cosmo Academy
Van Maerlant: Veiligheid en vakmanschap defensie/handhaver toezicht en veiligheid/beveiliger
Yuverta: Maatschappelijke zorg/Sociaal werk