Leerlingen KW1-C winnen landelijke posterwedstrijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-04-2010 Huub Munsters, Ingmar Rutten, Wilke Tiellemans en Tim Boudewijns van het Koning Willem I-College wonnen als team  de 1e prijs in de landelijke versie van een poster-ontwerp wedstrijd uitgeschreven door de Europese Unie. Ook de derde prijs was voor een inzending van ons college. Er waren liefst 73 inzendingen!


De Europese Unie schrijft jaarlijks een wedstrijd uit om de universele rechten van de mens onder de aandacht te blijven brengen. Dit jaar stond de wedstrijd in het teken van de universele rechten van het kind. De deelnemers moesten een kinderrecht nemen en verbeelden.

Indringend
Twee teams van leerlingen van de afdeling Media, Art & Performance van het Koning Willem I College namen het recht op educatie en het recht op vrijheid onder handen.
Er waren niet minder dan 73 inzendingen van scholen in geheel Nederland. Het teamHuub Munsters, Ingmar Rutten, Wilke Tiellemans en Tim Boudewijns  maakte een schitterende poster waarin zij het recht op onderwijs op heel indringende wijze in beeld brachten.
De jury kende geen twijfel en kende aan dit team de eerste prijs toe. Huub, Ingmar, Wilke en Tim gaan Nederland op 10 mei in Brussel vertegenwoordigen bij de grote Europese finale.


Sjoerd van Hout, Kikky, Nurdiana en Eline maakten een poster die het recht van kinderen op vrijheid uitbeeldde. Ook zij vielen in de prijzen: hun inzending werd derde.