Communityweek met 700 studenten KW 1-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2010 | Gewijzigd op: 21-05-2010
Vanaf volgende week 17-21 mei 2010 gaan 700 leerlingen van het Koning Willem I-College aan de slag met uiteenlopende projecten onder de noemer Community Week.  Doel is te laten zien dat het college deel is van een gemeenschap en de studenten deze gemeenschapszin mede via taken wordt bijgebracht. Het project is een afspiegeling van de Amerikaanse Community Week. De opbrengst van het werk van de studenten komt aan Bossche inwoners en instellingen ten goede.

Voorbeelden van de projecten zijn: tuinen, buurten of andere zaken opknappen, websites maken, meehelpen met toneelproducties, kleine evenementen organiseren, filmproducties, coocking, een soundtrack maken met de natuur, ontwerpen van openbare kunst.

Sommige projecten vallen onder het Tasty Green Lifestyle experience van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Deze projecten richten zich specifiek op dagverblijven, woon- en zorginstellingen, basisscholen, sportverenigingen, scouting, zeeverkenners, wereldwinkels en jeugdcentra. Een groep van 40 leerlingen gaat (net als vorig jaar) in Bosnië meewerken aan de wederopbouw.

Projectenmarkt
Op de afsluitdag [21 mei 2010]  is er op de campus een projectenmarkt waar de deelnemers hun project presenteren.