KW1C: Impressie Community Week

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-05-2010 | Gewijzigd op: 23-03-2015
Vrijdag 21 mei 2010  vond de afsluiting plaats van de Community Week die het KW1College elk jaar onder de studenten houdt. Uiteenlopende groepen: van administrateur, apotheek, artiest, drama, fotografie, Art Performance, bank -en verzekering nemen aan deze kennismaking met de Maatschappij deel.
>>Uitslag onderaan van dit artikel.

foto's © paul kriele, 21 mei 2010. Indruk van de campus tijdens de Community markt.
Voor de gasten, studenten en docenten was er drank en in luchtijd broodjes en fruit. De opleiding horeca verzorgde uiteraard de catering.

Op de Communitymarkt  op de campus van de school toonden vrijdagmorgen de 700 leerlingen die het betreft hun werkstukken of anderszins geprodudeerde prestaties. De opbrengst van het werk van de studenten komt aan Bossche inwoners en instellingen ten goede.

Voorbeelden van de projecten zijn: tuinen, buurten of andere zaken opknappen, websites maken, meehelpen met toneelproducties, kleine evenementen organiseren, filmproducties, coocking, een soundtrack maken met de natuur, ontwerpen van openbare kunst.

Het maken van een raamdecoratie voor de nieuwe studio van de ORVA seniorenomroep en het samenstellen en uitgeven van een informatiefolder in de huisstijl van de ORVA. met Fatma Capaz [r], Noel Elghafil [l.] Het opknappen van de tribune van OSC in Orthen met o.a. Marvin, Liza  Cor, Guido, Sjors, Bart, Ram en Martin

foto's © paul kriele, 21 mei 2010.
Voor de scoutinggroep St.Joris [Ertveldplas] hebben Jan Willem Richt [r], Timo Miog [l] ,Mandy Mans en nog 42 andere studenten de Makke Beer III, een vrachtboot uit 1916 opgeknapt. Speelgoed gemaakt  voor een kleuterdagverblijf 'De Ontdekking' met Joline in 't Groen [r], Jolita Gruiters en niet op de foto Manon. Het moest iets voelbaars, tastbaars en prikkelends zijn en daardoor zijn er stukjes tapijt, een voelboekje, spiegeltjes, een rammelaar en een bel in verwerkt., vertellen Jolita en Joline. .

Sommige projecten vallen onder het Tasty Green Lifestyle experience van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Deze projecten richten zich specifiek op dagverblijven, woon- en zorginstellingen, basisscholen, sportverenigingen, scouting, zeeverkenners [zie foto hierboven] , wereldwinkels en jeugdcentra. Een groep van 40 leerlingen ging (net als vorig jaar) in Bosnië meewerken aan de wederopbouw van een schoolgebouwtje.

De stand van het team van circa 45 studenten van allerlei disciplines die naar Bosnië gingen om er een schooltje op te knappen en kinderen er met spelletjes te vermaken. Middenin Affe Gijsberts die er diverse verf- en stucadoorswerkzaamheden verrichtte. Rechts docent Albert van de Sande en links fotograaf, bouwer en stucadoor Sjoerd van den Bersselaar die een film van deze reis gaat maken.
Albert van de Sande: 'De studenten dedenr er werk dat ze nog nooit eerder gedaan hadden..'. Je kikt er op al kinderen een glimlach tonen voor het werk dat je er gedaan hebt Opvallend is dat ze daar met zo weinig al zo blij zijn. We namen er geëmotioneerd afscheid  vertellen Ferry N. en Hanne van Herwijnen.

Optredens

De bebox rapper Ibara [Jarno Bent].
foto's © paul kriele, 21mei 2010.
Ivo Nafzger gitaar en zang boven en onder.
De qua zang op Jhonny Cash  lijkende  Niek Jan Lathouwers.

Rechts de meidengroep met Lidy, Aida, Sanya.

Community Week Awards
Wethouder Huub van Olden en directeur Rabo Den Bosch Meyvis hebben als gastjury de stands geïnspecteerd. Huub van Olden vond het team, dat het  jeugdcentrum Maaspoort opknapte de leukste presentatie had.
Directeur van de Rabobank Den Bosch Meyvis gaf het team dat naar Bosnië afreisde de hoogste score.

Terug naar boven