Uitwisseling met Franse studenten 'bouw' en Koning Willem I-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-04-2011 | Gewijzigd op: 06-04-2011
Op dinsdag 5 april 2011 bezochten circa 20 studenten en twee docenten van het Lycee Technique "Les Pannevelles" uit Provins [bij Parijs] de bouwlocaties van het Noordbrabants Museum en het toekomstige SM's in het museumkwartier.
Het bezoek past in een uitwisselingsprogramma dat het KW I-College al 30 jaar met deze school onderhoudt.
Bert van Dinter, docent aan het KWI-C en verantwoordelijk voor het programma, onderhoudt zelf al 25 jaar deze kontakten, waarbij de voertaal Engels is. De speciale lessen op de campus en de informatiemomenten op locaties worden in het Frans gedaan.

Een groep van ongeveer 30 studenten uit Provins is deze week [4 tot 9 april 2011] op oriëntatie in Den Bosch [o.a. Bouwproject Noordbrabants Museum en SM's'] .
foto's © paul kriele, 5 april 2011.
 

De Nederlandse leerlingen zijn leerlingen bouwkunde en bouwkunde architectuur, nivo 4 (vroeger MTS) van de afdeling Bouw-infra, Architectuur en Meubeldesign (BAM) van het Koning Willem I-College. De Franse leerlingen volgen de opleiding BTS (Brevet Technichien Superieure) Bâtiment in Provins. 
De jaarlijkse uitwisseling duurt een week. d.w. z. het bezoek van Nederlandse leerlingen en docenten aan Provins en omgekeerd komt een Franse delegatie 1 week naar Den Bosch.
In het programma zitten ook een bezoek aan het Oorlogsmuseum Groesbeek, poolen bij 'De Dieze' en een excursie naar de nieuwbouw van de Anneborch in Rosmalen.