Werkbezoek minister Bijsterveldt [Onderwijs] aan KW1-College

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2011 | Gewijzigd op: 12-04-2011
Met een Bosch' kwartiertje kwam de minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt, maandag 11 april 2011 aan bij het KW1- College voor een oriëntatiebezoek.

Haar programma bestond uit een bezoek aan het bankkantoor, de computerzaal, bank en horeca en Van Bijsterveldt voerde gesprekken met docenten en studenten marketing, verzorging, bankwezen, Media Art & perfomance, horeca en de directieleden.
De minister begon direct na het welkom door wethouder Bart Eigeman [Onderwijs en jeugdzaken] en de schoolleiding Yvonne Moerman en Cor van Gerven aan haar werkbezoek en sloeg het eerste bakje koffie met Bossche bol over. 

Het Koning Willem 1 College mocht zich maandag 11 april 2011 in een bezoek verheugen van de minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt.

-Boven rechts welkom door de schoolleiding Yvonne Moerman [l], Cor van Gerven, en communictie- en pr-medewerker Hans van Kasteren [r.] en wethouder Bart Eigeman [l.-achter]. Rechts in witte blouse een medewerkster van het ministerie Sophie van 't Hoogeveldt.
-Rechts: De minister laat zich bij de rondgang voorlichten door de medewerk[st]ers van de betreffende afdelingen
.
Links-op de rug gezien- een medewerker van het ministerie evenals de mevrouw in witte blouse [Sophie van 't Hoogeveldt.
2e van links wethouder Bart Eigeman.
Uiterst rechts: Marijke Staps leerlplichtambtenaar van de gemeente Den Bosch.

foto's © herman van boxtel, 11 april 2011.
.
 

Samen met de medewerkers van het College en Bart Eigeman maakte ze o.a. kennis met het Toekomstloket en het Suc6punt waar ze in ongedwongen sfeer sprak met enkele medewerkers en zich liet voorlichten over dat werk.
Bij het toekomstloket werken mensen die zijn gespecialiseerd in elke denkelijke studierichting en met leerlingen die op welke manier dan ook in de problemen zitten, een oplossing zoeken.

Informatie over ICT in het futuristiche computerlokaal van de campus.
-Rechts boven:  Rechts de minister,
achterin Nannie van Berkum medewerkster van het KW1C en links vooraan een medewerkster van het Ministerie. -Rechter foto: Jeannie Rattan medewerkster KW1-College.
en rechts achter Nannie van Berkum.

foto's © herman van boxtel, 11 april 2011.

Het Toekomstloket werd aangedaan waar de minister sprak met Kim Kreté,Peter van Roosmalen en Reinoud van Uffelen en bij het Suc6punt met MariannGevers en Maria Randoe [directeur SCC].

De minister toonde specifiek aandacht voor het 'Suc6punt'van het KW1C, van waaruit het spijbelen ism de leerplichtambtenaren van de gemeente wordt aangepakt. Het KW1C-ollege is de beste ROC waar het aantal vroegtijdig schoolverlaters [vsv-ers] het laagst van het land is.
De voortijdige schoolverlaters worden bovendien geleid langs het gemeetelijk project TOM's place dat dit apsect takkelt. Daarover liet Van Bijsterveldt zich door de gemeentelijk leerplichtambtenaar Marijke Stap informeren.

Na afloop van de rondgang door de diverse afdelingen zat de minister aan aan een rondetafelgespek 'Actieplan mbo', dat van haar eigen departement afkomstig is.
-Foto boven: rechts wederom de minister en uiterst rechts Emanuel Naaijkens.
Middenin naast wethouder Bart Eigeman Nannie van Berkum en daar achter -rechts [man] en links [vrouw in witte blouse] medewerkers van het Ministerie.
Links achterin: Hans van Kasteren [communicatie en pr]  en voor hem Maria Randoe, directeur Studie Succes Centrum
-Foto rechts vooraan: d emevrouw is een ouder van een leerling en rechts Alexander Everling, student verzorging.
Midden achter  [zwart colbert en paars overhemd Leon Ijpelaar gerant bij Zoete Lief.

foto's © herman van boxtel, 11 april 2011.


Terug naar boven