Min. Van Bijsterveldt opent schooljaar Koning Willem I College

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-08-2012 Aanstaande maandag 20 augustus opent Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, in het Theater aan de Parade het collegejaar van het Koning Willem I-College met een rede, waarin zij ingaat op het belang van goed middelbaar beroepsonderwijs.

Het programma, dat door BN-er  Chazia Mourali wordt gepresenteerd,  begint daar met een ontbijt voor alle medewerkers.
 Daarna vindt de traditionele openingsrede plaats door algemeen directeur Coen Free.
De Minister van Onderwijs opent bij deze gelegenheid officieel het landelijke mbo-collegejaar 2012 – 2013. Zij houdt een betoog waarbij ze ingaat op het belang van goed middelbaar beroepsonderwijs. Beroepsonderwijs dat jongeren uitdaagt het beste uit zichzelf te halen.

Het bezoek van de minister is daarnaast het startmoment van het Actieplan ‘Focus op Vakmanschap’. Met haar Actieplan, dat zij zal toelichten, wil de minister drie belangrijke doelstellingen verwezenlijken:
• Goed initieel beroepsonderwijs voor jongeren
• Besturing en bedrijfsvoering van alle instellingen moeten perfect in orde zijn
• Het beroepsonderwijs is competitief met het algemeen vormend onderwijs
De minister gaat over deze en andere onderwerpen in gesprek met medewerkers en leerlingen van het Koning Willem I College.

Directeur Coen Free overhandigt Marja van Bijsterveldt vervolgens het Koersboek en het Plan van Aanpak ‘Op expeditie naar mbo ’15’, zoals het Koning Willem I College dat heeft vastgesteld.
Het programma wordt op luchtige wijze verlevendigd door optredens van leerlingen en medewerkers en een bijzonder gastoptreden.