KW1-C: Minister Van Bijsterveldt opent landelijk mbo-studiejaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2012 | Gewijzigd op: 20-08-2012
Met een te vlugge druk op de rode knop opende minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt vanmorgen om half elf in TheateradParade het nieuwe landelijke mbo studiejaar 2012-2013.

Daarvoor waren er toespraken geweest van de algemeen directeur Coen Free en van de minister, die werden afgewisseld met enkele optredens.
De dag werd al vroeg geopend met een ontbijt in de Pleinzaal en de morgen werd afgesloten met een lunch verzorgd door de brigade van de horeca-opleiding van het College.

Minister Marja van Bijsterveldt werd door algemeen directeur Coen Free wel de boeiendste minister genoemd die hij in zijn 40-jarige carriere ontmoet had, maar zij bleek ook de snelste te zijn met een druk op de knop terwijl de zaal nog niet klaar was met aftellen van10 naar 1...
fot © paul kriele, 20 augustus 2012.

De opening van het studiejaar stond in het teken van vernieuwend onderwijs. Algemren directeur Coen Free heeft daarover mede dankzij zijn reizen naar Amerika een brede en gedegen studie gemaakt en er een visie aan vastgekoppeld.
De minister van Onderwijs werd door hem met het 'Koersboek' en Plan van Aanpak  'Op expeditie naar mbo 15' aangereikt.


De aanbieding door algemeen directeur CoenFree aan minister Marja van Bijsterveldt van twee visieboeken op het onderwijs anno 2015
.

foto © paul kriele, 20 augustus 2012.

In diverse opzichten werd de positie en kennis van het Koning Willem1- College belicht en erkend. Ook door minister Van Bijsterveldt, die Free complimenteerde met zijn visie en vooruitstrevende aanpak van de Bossche onderwijsorganisatie en het systeem. Free lichtte met een power pointpresentatie zijn denkbeelden toe.
De algemeen directeur wimpelde de kritiek, die het bedrijfsleven [ dat '..zich beter in de onderwijs aanpak mag verdiepen....,' aldus Free] op de ROC's had gegeven, weg. Uit die hoek had geklonken, dat de ROC's achterlopen, hetgeen Coen Free met argumenten en beelden tegensprak.
Ook onderstreepte Free de financieel gunstige situatie van het KW1C,   '...waar de directie niet in een auto van de zaak rijdt en de organisatie geen leningen hoeft aan te gaan, in tegenstelling tot collegae instituten, die een totaal van 1 miljard aan leningen hebben uitstaan,' weersprak de algemeen directeur dit soort aantijgingen.
Het programma van deze maandagmorgensessie de 20-ste augustus 2012 werd vlot en duidelijk geleid door  de tv-persoonlijkheid Chazia Mourali.

*Coen Free blikte in zijn presentatie ook terug op 40 jaar onderwijs om de verschillen tussen toen en nu aan te geven. 
Op 1 augustus 1972 was hij als docent begonnen aan de Vughtse Reeburg Mavo. Naar verwacht zal Free op het einde van dit studiejaar afscheid van zijn onderwijsloopbaan nemen.
 
We hebben niet alle ingrediënten uit Free's toespraak kunnen noteren, hieronder een korte selectie waarmee Free zijn aandeel afsloot.


De minister heeft zich drie doelen gesteld:
 -Goed intitieel beroepsonderwijs voor jongeren
 -Besturing en bedrijfsvoering moeten perfect in orde zijn
- Het beroepsonderwijs is competitief met het algemeen vormend onderwijs.

Entertainment en het culinaire aspect
De horeca-opleiding van het KW1 College kreeg zo tussendoor ook nog complimentjes. De brigade heeft het ontbijt en de lunch verzorgd. De opleiding staat- qua organisatie-  aan de top, maar scoort ook in andere aspecten goed, zo sprak Free in zijn algeheel overzicht.
Hieronder zitten de heren een kort moment in de lounge van TheateradParade. Links docent Herbert Bosch en 2e van rechts Paul Swinkels.


-Boven: Docenten en managers van de horeca-oleiding KW 1-College. Links docent  Herbert Bosch en 2e vr Paul Swinkels
.
-Rechts boven: Oud leelring Jeffrey Hoofs, die nu als artiest optreedt onder de naam Jeff Jones en een Popping act ten beste gaf.
foto's © paul kriele, 20 augustus 2012.Twee studenten aan de Theateropleiding van het KW1 C Floor Bazelmans Cécile Fahn, die de minister van Onderwijs een eigen gecomponeerd lied toezongen
.

foto's © paul kriele, 20 augustus 2012.

Terug naar boven