Soldaten KW I- College helpen vaartocht voor De Zonnebloem

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-08-2012 Leerlingen van de Academie Geüniformeerde Beroepen van het Koning Willem I College helpen op dinsdag 4 september 2012 De Zonnebloem bij de uitvoering van een vaartocht voor ouderen en gehandicapten over de Bossche Binnendieze.
..
De laatste jaren kon de -intussen tot een traditie uitgegroeide-rondvaart, door gebrek aan fysieke ondersteuning niet meer plaatsvinden. Zowel bij het bereiken van de opstapplaatsen als bij het instappen. Dankzij de hulp van de aankomende militairen van de KW 1 College wordt deze activiteit nieuw leven ingeblazen.

De gedachte achter deze ‘helpende hand’ is dat deze leerlingen van het Koning Willem I College worden voorbereid op een functie bij de Koninklijke Landmacht. Als soldaat of onderofficier in opleiding mag van hen onder meer worden verwacht dat zij maatschappelijke organisaties ondersteunen. Bovendien is het Koning Willem I College een Community College.

De Binnendieze vaartocht van De Zonnebloem vertrekt op 4 september vanaf de steiger van de Zusters van Orthenpoort.  Het gaat om ruim zestig mensen, waarvan 25 rolstoelers. Behalve het Koning Willem I College zetten ook de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch en de nationale vereniging De Zonnebloem, afdeling ’s-Hertogenbosch zich in voor deze mooie activiteit.