Koning Willem I College wederom in landelijke top

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-01-2013 | Gewijzigd op: 30-01-2013
In de nationale Keuzegids MBO-studies 2013 is het Koning Willem 1-College wederom ingedeeld bij een van de beste mbo-opleidingen van het land. Het KWI-College boekt in de ranglijsten van de ruim veertig brede mbo-scholen weer  goede resultaten.

In de sector Horeca & Bakkerij hoort het College bij de landelijke toppers: de Middelbare Horecaschool staat wederom op een gedeelde eerste plaats. In vier andere sectoren staan de opleidingenop een  -soms gedeelde- tweede plaats: bij Bouw & Infra, Toerisme & Recreatie, Afbouw, Hout & Onderhoud en Economie & Administratie.
En dan zijn er nog enkele opleidingen die als derde eindigen.

Beste grote ROC
In de overall rangschikking neemt het KWI-College de vierde plaats in. Daarbij gaan drie andere vakscholen haar vooraf.
Dat komt omdat het Bossche College op 15 opleidingen werd beoordeeld en de anderen [vak-]scholen] op slechts zes, twee en vijf opleidingen.  
In de sector Economie & Administratie hoort het KW1-C bij de drie toppers! Voor de sector Zorg & Welzijn geeft de Keuzegids aan dat in regio Zuidoost het KWI-College een goede keuze is: de school behaalde de derde plaats in de ranglijst.

De Keuzegids MBO-studies 2013 hanteert drie hoofdcriteria:
• Studiesucces (bron: Rendementcijfers Ministerie van Onderwijs)
• Oordeel leerlingen (bron: Meting van studenttevredenheid in MBO door het JOB – de landelijke Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs)
• Oordeel Inspectie van het Onderwijs (bron: Onderzoeksrapportages onderwijsinspectie)

 Zie ook www.keuzegids.nl