King’s Fashion 2013 in JB Art Centre met top-collecties

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-06-2013 Op woensdagavond 19 juni is het Jheronimus Bosch Art Center het toneel van King’s Fashion 2013. Dat is een jaarlijks terugkerende spectaculaire modeshow van eindexamenkandidaten van de opleiding Fashion & Design van het Koning Willem I-College. Kenners zien deze opleiding als de grootste kweekvijver van modetalenten in de verre omtrek. Niet voor niets sturen befaamde modehuizen als Mart Visser, Spijkers en Spijkers, Jan Tamineau en Bas Kosters hun mensen naar deze modeshow.

Twee editiesop dezelfde avond
De opleiding Fashion & Design onderscheidt zich van soortgelijke opleidingen in het land doordat de creatieve kanten van het vak extra aandacht krijgen. Daarnaast is er natuurlijk ruim aandacht voor de technische aspecten van het vak.
Door de toenemende belangstelling voor deze modeshow heeft het Koning Willem I College ervoor gekozen om de show twee maal plaats te laten vinden op deze avond.
Thema collecties
Dit keer zijn de collecties te bewonderen van de tweejarige Mhbo- en van de vierjarige mbo-opleiding. De opdracht voor de Mhbo- studenten was om een spring/summer collectie voor 2014 te ontwerpen voor The Fashion week in Milaan, waarbij Jean Paul Gaultier en Haider Ackerman de inspirators waren. De thema’s waaruit de studenten konden kiezen, zijn: Historical painters, Movie Icons, Sensual Curves, Touched by Nature en Fun and Free Expression.
De opdracht voor de mbo-studenten was om een winter collectie 2013/2014 te ontwerpen voor de Saturday Group, waarbij van een gekozen label de Couturelijn vertaald moest worden naar een Prêt-a-Porterlijn. De thema’s: Animism, Architechtural Inspiration, Global Nomads, Historical Yesterday & Idealised Future en Focussed Detail.

Voor info: www.kingsfashionshow.com