Studenten 'Theater' KW1-College spelen Shakespeares Romea ! & Julia

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-12-2013 | Gewijzigd op: 10-12-2013
Studenten tweede jaars van de Theateropleiding aan het Koning Willem 1-College spelen deze week voor eigen publiek, en eventuele gasten, het theaterstuk Romeo enJulia gebaseerd op een werk van William Shakespeare. Dit  keer gebeurt dat in een eigen bewerking. Romea en Julia  zijn de vriendinnen Robin en Julia die in een vijandig Italiaans milieu van twee rivaliserende families, de  Capulettis en de Montaguies, verliefd op elkaar worden. Het publiek wordt bij dit -in een modern jasje gestoken tragedie- ook een wijze les voorgehouden met aanhalingen en quotes uit  de bijbel en uit opmerkingen van de doorsnee burger. De keuze is aan hen om over een homorelatie een eigen mening te hebben.

De tweede jaars studenten theateropleiding aan het Koning Willem 1- College met de theatertragedie van Shakespeare 'Romeo en Julia' in een moderne -lesbische getinte  -bewerking.

foto © paul kriele, 10 december 2013.

Heftige vijandige taferelen, liefdesscenes, disco en dans wisselen elkaar in een vlot tempo af. De negen jonge spelers weten met hun gespeelde intriges en emoties het publiek te pakken. Nergens viel een van hen op een 'faut pas' te betrappen en elk van hen was duidelijk inspraak en expressie, al heb je soms een voorkeur... 
Een grappig moment was wel dat, aangestoken door het gelach in het publiek, met name door het expressieve acteren van Paris en Tybalt, de spelers zich zelf ook niet meer konden inhouden.

Links en boven: Resp. het fatale moment en de liefdesverklaring voorafgaand  aan het huwelijk van Romea, in dit stuk Robin genaamd en Julia.  trouwen
-Links:  Applaus en bloemen voor de spelers
.

foto's © paul kriele, 10 december 2013.

Dit keer was het geen eind goed al goed,  maar liep het slikken van een sterk verdovingsmiddel voor een van de twee geliefden fataal af. Maar er waren daarvoor, door een ruzie uit jaloezie, al  twee lijken  gevallen.

De productie die onder leiding staat van de docenten Natasja d' Armagnac en Narhea Goossens wordt deze week nog 16 keer in de theaterzaal gebouw K opgevoerd.


Terug naar boven