Kerstproeverij voor 900 minder bedeelden in Theater

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-12-2013 | Gewijzigd op: 18-12-2013
900 mensen, volwassenen én kinderen, die het minder goed hebben, krijgen donderdag 19 december een kerstproeverij aangeboden in Theater aan de Parade.
Deze traditionele kerstmaaltijd komt dankzij sponsoren tot stand. 

Studenten van het KW 1- College van drie verschillende opleidingen verzorgen het buffet, zitten in de  bediening en organiseren het vermaak voor de kinderen.-Links: Leerlingen van de Horecaopleiding van het KW1-College verzorgen de maaltijden voor minder bedeelden in TheateradParade.
Links: De ploegen van de keukenbrigade en de opleiding restaurant /bediening.

-Hierboven rechts Herman de Bokx, toenmalig voorzitter van de stichting Kerstproeverij en naast hem Herber Bosch, docent horecaopleiding KW1-College.
Inmiddels is Henk Knappen voorzitter van de werkgroep Kerstproeverij bij Vincentius.
 
foto's © paul kriele, 20 december 2007
en 14 november 2013 [l.]

Drie dagen lang zijn horecastudenten aan het werk in de keukens van hun opleiding om alles gereed te maken. Tijdens de proeverij zullen 20 koks, 20 mensen in de bediening en het voltallige docentteam van de Middelbare Horeca School van het Koning Willem I College aanwezig zijn in het theater om alles goed te laten verlopen. Van gevulde eieren met makreel en aardappel preisoep tot jachtschotel en zuurkoolstamppot; er is voor ieder wat wils. En de kinderen kunnen genieten van een heerlijk kinderbuffet.
Studenten van de opleiding Sociaal Cultureel Werk zullen de kinderen in verschillende leeftijdsgroepen activiteiten aanbieden.
Na afloop krijgen de alle gezinnen, ongeveer 325, een kerstpakket mee en een envelop met inhoud. Het kerstpakket is samengesteld door Vincentius. Alle grote en kleine sponsoren maken de proeverij mogelijk. Terug naar boven