Herstelde brug tussen Wilhelmina- en Willemsplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-10-2003 Op 31 december 2002 raakte de Willemsburg over een afstand van vijftien meter zijn stenen leuning kwijt. Met het plaatsen van de smeedijzeren versiering op de brug -uiteraard in de oorspronkelijke sierlijke stijl-werden in oktober 2003 de herstelwerkzaamheden afgerond.

Links hoewel aardig versleten, de muursteen Willemsbrug is aanwezig. Rechts deze opname laat het sierwerk dat ook nog hersteld moest worden, goed zien. foto' s © gerard monté, 19 oktober 2003.

Willemsbrug in reparatie
- [Nieuwsbruef Bastion Oranje, 28 meui 2003]
De mannen van Koninklijke Van Drunen en onderaannemer Mabeca-betonconstructies hopen over twee weken het karwei aan de Willemsbrug te hebben afgerond. Daar wordt de brugleuning van de brug over de Dommel gereconstrueerd. Die werd er in december vorig jaar over een afstand van tien meters door een overhaastige automobilist omver gereden. Dat het werk zo lang duurt komt omdat bepaalde - uitstekende- muurstenen niet allen uit het water konden worden opgedoken en uit Spanje moeten komen.
Eerst heeft maandag 26 mei 2003 JMF steigerbouw een stellage geplaatst. De zijwand komt in de authentieke staat terug. Probleem was dat er nogal wat kabels in de muur opgeborgen zitten.

De beschadigde Willemsbrug in mei 2003 in reparatie.
foto © gerard monté, 4 januari 2003.
foto © paul kriele, 28 mei 2003.

foto links © gerard monté, 4 januari 2003.
foto rechts © paul kriele voorjaar 2003.