Gemeente doet voorstel klimaatmolen aan 'Molenvrienden'

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2011 | Gewijzigd op: 21-11-2011
De gemeente wil '...de ruimtelijke mogelijkheden voor plaatsing van een  klimaatmolen laten onderzoeken.' Dat is de letterlijke tekst uit de College Besluiten van afgelopen dinsdag 8 november 2011. Studenten van AVANS hebben zich aangemeld om een studie naar de haalbaarheid te doen.
Voor de Vrienden van de Molens 's -Hertogenbosch is dat eindelijk een handreiking bij hun streven ergens in de stad, maar het liefst op het Heetmanplein een molen terug te plaatsen. Maar 'de vrienden' moet wel zelf eerst de nodige -'adequate informatie'- verstrekken, zegt het Collegebesluit ook.

Boven:  Het voorkeursplan van de gemeente dat minder dan het duurste plan D,  ruimte overlaat voor terugkeer van de vestingwerken. Bij het duurste plan D moet er een verkeersafslag met brug over de gracht rond Essent worden aangelegd. Die nieuwe route slaat op de Vugtherweg net vóór de Vughterbrug af naar Vlijmen. De oude situatie - nu Heetmanplein[deel Wilhelminaplein] - die enigszins kan terugkeren.
De molen van 'de Vrienden' zou op de linker enveloppe komen te staan. Op de linker kaart door  het grijs kruis midden op de afbeelding aangegeven.

Die 'Vrienden hebben ook vastomlijnde plannen. Toch schrijven B&W bij haar besluit van dinsdag j.l. dat zij op adequate informatie  van de' Molenvrienden' zit te wachten..
De plannen voor het terugplaatsen van een- in dit geval- klimaatmolen, komen overeen met het exemplaar zoals dat ook al in Schiedam staat. 

  De klimaatmolen in Schiedam die zelfs een theaterzaal huisvest.

Realisatie van een klimaatmolen op het Heetmanplein past uiteraard in het straatje van de nabij gevestigde energieleverancier Essent. Essent heeft al aangeven aan de tot standkoming van een klimaatmolen mee te willen werken. 


Terug naar boven