Voorlopig alleen 1e fase archeologie Heetmanplein

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-08-2012 | Gewijzigd op: 16-08-2012
Voor de duidelijkheid: Archeologie op het Heetmanplein gebeurt in fasen. Eerst overal waar wegen worden aangelegd of leidingen worden gelegd. Maar voorlopig nog niet op de plekken, waar de bestaande bestrating voorlopig nog blijft liggen. Anders loopt het verkeer volkomen vast. Als de nieuwe verkeersstructuur er ligt, kan het verkeer daaroverheen en kunnen we de tweede fase aanpakken. Dat vult een woordvoerder van de gemeente ter correctie van een eerder bericht over 'Voorlopig geen  archeologie Heetmaplein ' aan.
.
De verwachting was dat na de reconstructie van de Vughterweg en realisatie van een nieuwe brug, het archeologisch onderzoek zou plaatsvinden op het oude -huidige- Heetmanplein.  Nu gaat dat dus in fasen eerder beginnen.
Links boven: Dit is model A waarvoor gekozen is. Dat bevat twee T-kruisingen, een op het Wilhelmimaplein [Chalet] en een op het Willemsplein [Essent]. Als dat klaaris dan pas beginnen de archeologen.
Het huidige Heetmanplein dat voorlopig door de archeologen met rust gelaten wordt
.
-Links: Hetzelfde model A met  - verduidelijkt- de fietspaden in bruin/rood.

foto © paul kriel, 8 augustus 2012.

Pas op de plaats voor archeologen. 'Nu al gaan graven, dan zouden we oud asfalt gaan weghalen en in de problemen komen met tal van leidingen,' zegt stadsarcheoloog Eddy Nijhof. 'Ons werk begint pas als de verkeersstructuur op het Heetmanplein klaar is.' 
Eind dit jaar moet ivm subsidies een aanvang zijn genomen met het karwei.
Verklaring
Verkeer behoort tot de portefeuille van wethouder Jan Hoskam en archeologie zit bij Ruud Schouten en Huib van Olden.
'Het verkeerstructuurplan maakt de weg vrij voor een herinrichtingsproject dat deels een herstel van de vestingwerken inhoudt,' dat zei wethouder Jan Hoskam in een toelichting op he tpan op 19 januari 2012.
Dat 2e deel [de herinrichting] is de verantwoordelijkheid van de wethouders Ruud Schouten en Huib van Olden.


Terug naar boven