Nieuw restaurant in Lange Putstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-08-2008 | Gewijzigd op: 01-10-2008
Twee tamelijk nieuwe horecapandjes in de Lange Putstraat:  't Gelag op nummer 7a, dat al eerder opende en nummer 3-5, dat ook een restaurantbestemming krijgt. De vloeren en de wanden zijn afgewerkt. Nu komt het op de laatste kleurenafwerking en de inrichting aan.
foto's © paul kriele, 22  augustus [l] en 17 september [r] 2008.

Recent ëind september 2008 bleek ons dat Costas Zagkotsis [op de rechter  foto]  die restaurantje gaat exploiteren.

Bericht van 22 augustus en 17 september 2008
Op de nummers 3 -5 in de Lange Putstraat opent binnenkort een nieuw restaurant. Het betreffende pand is van Svitlana Kaplenkova. Het is een karakteristiek pandje met een boven/tussen verdieping, dat ingeklemd ligt , tussen 't Vervolg  en ’t Gelag van Andy Charpentier en Jarko Schoonderwoerd.
De oppervlakte is overigens dubbel zo groot als aangrenzende restaurant  - ’t Gelag-. Het biedt aan 45 gasten een riante zitplaats.
Svitlana is al in onderhandeling met kandidaat-exploitanten. De horeca-onderneemster zoekt naar creatieve horecamensen die met een leuke formule, en een echte horecavisie komen die past in de omgeving van deze uitgaansbuurt, aldus de zakenvrouw.

Bij het uitpellen van het pandje, dat de achterplaats was van de oude bakkerij ‘De Gulden Poort’ in de Verwersstraat, kwamen de archeologen een 200 jaar oude beerput en een iets jongere waterput tegen. De beerput gaat straks dienen als wijnkelder.

Lange Putstraat 3-5. Achterin ligt een 200 jaar oude beerput die straks dienst gaat doen als wijnkelder.
foto's © paul kriele, 23 augustus 2008.
Het door de BAM [Marlies Veenstra] onderzochte en uitgepelde interieur met vooraan een 150 jaar oude waterput. 


Terug naar boven