Ruim 50 jaar oude AVITAX Failliet

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2009 | Gewijzigd op: 09-10-2009
Einde aan AVITAX door faillissement Mogelijk wordt het in 1957 opgericht vervoerbedrijf door een collegabedrijf overgenomen.

Het van ouds Bossche taxi bedrijf AVITAX -Auto Verhuur Inrichting- is failliet. Het bedrijf kan rekeningen niet meer betalen. Daardoor zijn de schulden opgelopen tot een kleine € 5 ton. AVITAX nam zelf al drie jaar geleden het  toen noodlijdende RUTAX over. Voor die overname moest diep in de buidel worden getast en dat maakte de financiële positie van AVITAX nog kwetsbaarder**.

AVITAX, gevestigd op de Vutter werd in 1957 opgericht door Pierre de Bont, de grootvader van de huidige directeur Wim de Bont, die het bedrijf al overdeed aan diens zoon Wim jr. . Deze verkocht de taxicentrale in  2008 verkocht aan het Schijndelse busvervoerbedrijf Dortmans.

**AVITAX kwam drie jaar geleden in opspraak door het plotseling opheffen van de 50+kaarten van Rutax, wat tot veel ergenis leidde. Blijkbaar was deze service een onkostenpost voor het bedrijf.
Kort ervoor kreeg deze dochter Rutax veel kritiek door een matige dienstverlening, waardoor met name verzorgingstehuizen de verkoop van taxikaarten stopzette.