Parade-incident: Taxichauffeurs op de vuist

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-05-2011 | Gewijzigd op: 09-05-2011
   
Gisterenavond 8 mei 2011 gingen op de Parade twee taxichauffeurs op de vuist. De een van Mobitax en de ander van de ‘10 euro tax’ van eigenaar Moussib.
Zo’n ruzie doet zich niet de eerste keer voor. Gisteren was de aanleiding een verkeersincident op de Pettelaarseweg waarbij de ene chauffeur de andere chauffeur inhaalde. Dat geschil liep uit op een gevecht, waarbij andere chauffeurs en zelfs de baas van Mobitax Herbert Landsdaal stonden te kijken. Maar niemand greep in.
Landsdaal verontschuldigt zich dat het gevecht eigenlijk was afgelopen en hijzelf net kwam aanlopen [..].

Collegae taxichauffeurs zeggen dat het nog steeds broeit in de Bossche taxiwereld. Oorzaak is de sfeer die mede door Herbert Landsdaal van Mobitax wordt gecreëerd, aldus blijkt uit de meningen van mannen uit de taxibranche. Deze alleraardigste man die zet de Bossche taxiwereld op zijn kop. Indertijd heeft Landsdaal met de gemeente een convenant getekend om meer professionaliteit en veiligheid in de Bossche taxibranche te scheppen en duidelijkheid over de ritprijzen.* Maar juist zijn bedrijf is telkens aanleiding tot onderlinge haat en ruzies,’ zegt een taxibaas die anoniem wenst te blijven. Dat verklaart waarom de taxichauffeurs zo gemakkelijk op de vuist gaan als er zich ook maar iets voordoet.

Getuige Landsdaal laat het verder afweten. ‘Ik heb er nauwelijks iets van die ruzie gezien,’ zegt hij wanneer we hem met het incident confronteren. ‘Ik zou ook nog maar niet naar de politie gaan. Want het onderzoek loopt nog. Wacht maar een paar dagen. Daarom wil ik er ook niets over kwijt. Maar de chauffeurs hebben wel aangifte gedaan.’

De ruziënde mannen zitten thuis met gekneusde ribben en een blauw oog….. .

*Zie artikel: Tekening convenant voor keurmerk taxi's 28 januari 2011.
Artikel 10 euro taxi: Turkse en Afghaanse taxi's overspoelen de markt dd. 2 november 2010.