Startup Onora wint MKB Export Award

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-03-2015 | Gewijzigd op: 12-03-2015
Het Bossche Onora op de Hambakenwetering, producent van grafkisten uit organisch restafval, is de winnaar van de tweede MKB Export Award. Ondernemer Marieke Havermans (40) ontving de prijs dinsdagmiddag 10 maart 2015 tijdens de exporteursbijeenkomst 'Verover nieuwe markten' in Nieuwegein.
De MKB Export Award is een initiatief van MKB-Nederland en TNT in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De prijs is bedoeld om MKB-ondernemers uit te dagen de stap over de grens te zetten dan wel hun bestaande exportactiviteiten uit te breiden.
vlnr Bas Pullens, (directeur RVO), Erik Uljee (Managing Director TNT Benelux), Marieke Havermans en Leendert-Jan Visser (directeur MKB Nederland).

Grafkisten gemaakt uit 100% restafval.

Onora bv wint de MKB Export Award omdat de jury wereldwijde potentie ziet in dit innovatieve product. Het bestaat nog niet en slaat naadloos aan op de trend van duurzaamheid in de uitvaartbranche.

Onora bv laat met de winst ruim 150 deelnemende bedrijven achter zich. Marieke Havermans heeft de onderneming (drie medewerkers) in 2013 opgericht. Na twee jaar van productontwikkeling is zij nu klaar om de internationale markt te betreden met haar milieuvriendelijke grafkisten, die volledig zijn gemaakt van bioplastic, 100 procent organisch restafval. 

>> Website:www.onora.eu