Sportschool Wladimirov: meer accent op persoonlijke begeleiding

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-12-2015 | Gewijzigd op: 26-12-2015
Sportscholen met accent op fitness waren trendy. Momenteel rijzen de ‘cowboyachtig’ sporthallen de grond uit met wel een groot instructiescherm. Maar bij deze commerciële jongens ontbreken juist  de persoonlijke instructeurs.

Youri Wladimirov van sportschool ‘Wladimirov fitness & welness‘ op het einde van de Rijnstraat, versterkt door een grootscheepse verbouwing die persoonlijke begeleiding. ‘Dat is het antwoord op die behoefte aan zichtbare instructeurs,’ verklaart de ondernemer die met vernieuwingen steeds met de tijd meegaat.

Rechts: De Bossche kickbokser
Henri van Opstal en rechts Youri Wladimirov.Met die nieuwe inrichting haalt Youri tegelijk de Bossche kickbokser Henri van Ostal van HVO binnen. Dat kickboksen was, net zoals fitness 30 jaar geleden, nog een taboe. Dat geeft ook de sportschoolhouder toe. ‘Kickboksen roept vraagtekens op. Maar,’ zegt Youri, ‘toen ik kennis maakte met Henri en zijn manier van werken hoorde en het idee dat erachter zit, raakte ik overtuigd. Henri wil mensen gezonder maken.
Wij doen dat met groepslessen [Pilatus, power en spinning] en Henri doet dat met kickboksen.’

Met de komst van HVO in de sportschool verschuift de spinningzaal om plaats te maken voor een boksring en 20 bokszakken. Daardoor wordt het aantal fitnessapparaten ingekrompen, maar de groepslessen uitgebreid.

Op 2 januari 2016 viert Wladimirov met een Nieuwjaarsborrel, zowel de opening van zijn sportschool als de start van het nieuwe jaar.