Horecagroothandel Willie Robben failliet verklaard

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-06-2016 | Gewijzigd op: 24-06-2016
Donderdag 23 juni 2016 heeft de Bossche rechtbank de firma Willy Robben B.V. als 'Horecagroothandel Willie Robben', failliet verklaard. mr. Kees van den Dungen is tot curator aangesteld. 
Willie Robben, die 60 jaar bestond, was actief in Brabant, Zeeland en Gelderland.
 


Fragmenten van de site:
Vanaf 1954 dateert  Willie Robben met een inschrijving in de registers van de Kamer van Koophandel. 
De kleurrijke geschiedenis van Willie Robben B.V. begint in de roerige jaren na de Tweede Wereldoorlog wanneer opa Willie Robben terugkeert uit Duits gevangenschap. Hij probeert de draad voor zijn gezin weer op te pakken door het kopen van een bestelwagen van het leger. Van hieruit wordt op de markt van Wijchen de eerste frites (een uit Belgié overgewaaide trend) verkocht.

In juli 1957 kreeg opa Willie van de burgemeester van Wijchen een vergunning om met deze friteswagen drie vaste dagen op de markt te staan.
De zoon van de oprichter -ook Willie- weet  in de vroege jaren 60 als een van de eersten in de branche in te spelen op de trend van het buitenshuis eten. Het was een tijd van grote groei, frites leek volksvoedsel nummer 1 te worden en zo ontstond er een groothandel in frites en snacks.

De eerste auto waarmee
frites werd opgehaald en rongebracht.
Vier generaties Robben bijeen
op het 50-jarig jubileum van de zaak in 2004
.

Ondanks de economische crisis in de jaren 80, kan vader Willie door het aangaan van samenwerkingsverbanden, agentschappen en overnames zich goed handhaven. Voortbordurend op de succesformule van twee generaties Robben is het bedrijf letterlijk met de klanten meegegroeid. Veel van de klanten van het eerste uur zijn nog steeds trouwe afnemers.
Sinds 1991 mag Willie Robben B.V. zich agent van bierproducent Grolsch voor zuidelijk Nederland noemen.
In 2006 neemt  Willem, de derde generatie, het bedrijf van vader en grootvader, voort.

*zie de site Robben