Eerste steenlegging voor nieuwbouw belevingscentrum Appèl

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2017 | Gewijzigd op: 21-09-2017

Net aan de overzijde van bedrijfspark De Herven aan de de rondweg,  in het verlengde van de Burg. Burgerslaan en de Empelseweg, ligt in het nieuwe Rosmalense bedrijfspark [Diepteweg/Rosmalense Plas] het in aanbouw zijnde  ‘Belevingscentrum’ van  Appèl en Markies Catering. Belevingscentrum wil zeggen ook trainings- en opleidingscentrum. 
In die opzet is er ook aan het milieu en duurzaamheid gedacht.  De feestelijke 'eerste steenlegging bij het'in aanbouw zijnde belevingscentrum van Appèl en de Markies catering.

-Links onder: De burgemeester met Noortje
van de Ven, de echgenote van Geert en diens
zoon-mede aandeelhouder - Gerben van de Ven.


foto's © paul kriele, 14 september 2017..
 
.

Bouwbedrijf Moonen zet hier -naar ontwerp van het architectenbureau De Twee Snoeken- in een ronde vorm een kantoor neer voor ruim 100 medewerk[st] ers,  vertelt de algemeen directeur Hans van Veen die samen met de commercieel directeur John van de Bunt  het bedrijf leidt.
Voor de nieuwbouw, die   geen gasaansluiting, zorgen  400 zonnepanelen voor de energie, worden er duurzame houtmaterialen gebruikt en op dag en nachtafgestemde LED-verlichting.

Het is niet alleen een bijzondere dag vanwege de eerste steenlegging, maar ook in het vooruitzicht van de oplevering in mei/ juni 2018 tegelijk met het 40-jarig bestaan van Appel. In 1978 is Appel vanuit uitzendbureau Keser op de Rietveldenweg door Geert van de Ven opgezet. Het had als eerste klant het Casino, de voorloper van het TheateradParade.
-Boven: Het belevingscentrum van Appèl en Markies catering in aanbouw in het nieuwe bedrijfspark in Rosmalen [Diepteweg] .
-Links boven: De algemeen directeur van
Appèl Hans van Veen die met de
commericeel directeur John van de Bunt het bedrijf leidt.

-
Links: Oprichter en eigenaar van Appèl
Geert van de Ven temidden van  burgemeester Ton  Rombouts en de algemeen directeur Hans van Veen.

foto's © paul kriele,  14 september 2017.Welkom door eigenaar, oprichter Geert van de Ven
In zijn welkom dankte Geert van de Ven  naast de deelnemende parijen:  Qwinq, De Twee Snoeken, de adviesbureaus en Bouwgroep Moonen ‘voor de verwezenlijking van dit geweldige gebouw’. Specifiek richtte Van de Ven zich tot de gemeente die aanvankelijk niet meewerkte met de keuze voor een locatie in het Paleiskwartier. Later is het toch aan de toenmalige directeur Stadsontwikkeling  Willem van de Made te danken geweest dat Appèl-die al dreigde naar een andere stad te verhuizen-  deze unieke zichtlocatie aan de rondweg kreeg aangeboden.


In een bevlogen voordracht/welkom, vertelde de chairman van de Board of Directors en dus nog steeds eigenaar van Appèl De Markies, de historie. 'Wie had in 1978 gedacht  dat we na bijna 40 jaar hier zouden staan'.

Op het einde van zijn welkom zei Van de Ven dat deze steen met een ook  in te metselen koker een diepere betekenis krijgt. In deze koker zit onze toekomstvisie en de plaats waar we staan. Een tekst waarvan men na 100 jaar zal zeggen: Verdommen, dat  was een heel mooi bedrijf’. 

Toespraak burgemeester Rombouts
In zijn toespraak even  later zinspeelde, onder een geglimlach van de genodigden, de burgemeester op het feit dat de Vughtse burgemeester Roderick van deMortel, die goed bevriend is met Geert van de Ven, de nieuwbouw van Appèl voor de voeten van de gemeente Den Bosch had willen weghalen….


Maar daarna  verschoof de teneur van deze zinspeling in een en al complimenten,  zoals he feit dat Appèel niet alleen een commerciële instelling heeft, maar ook een maatschappelijk verantwoord  ondernemer is die ik, aldus Rombouts, meer ken als weldoener dan als cateraar.  ‘Ik hoef maar een simpel beroep te doen op zijn sociale instelling naar bijvoorbeeld minder bedeelden of Appel  staat  met royale gestes  klaar voor bijv. Villa Pardoes of neem de jeugdzorg.  Daar heb ik een ongelooflijke bewondering voor.’

En wat bouwbedrijf Moonen betreft  zei Rombouts:  ‘Ik weet  dat die heel goed kan bouwen.  En dat zeg ik niet alleen omdat ie naast onze woning voor de nieuwe woning van de buurman een diepe kuil van 10 meter heeft gegraven. Ik heb daar -bijna –niets aan overgehouden. Ik zeg bewust bijna, anders ben ik al mijn rechten kwijt,’grapte de burgemeester.

Rombouts beloofde tot slot aan Geert van de Ven, die ‘de teugels in handen blijft houden’ nog voor een aantrekkelijke omgeving rond dit  belevingscentrum  te zorgen. De Empelseweg en de Burg. Burgerslaan zullen nog tot aan de het bedrijfspark worden doorgetrokken. 

En als uitsmijter merkte Rombouts op: ‘Dit  is mijn laatste eerste steenlegging.. ‘

Bericht van 4 april 2017 Nieuwbouw van Appèl en Markies Catering in Rosmalens bedrijfspark aan de A2.
Aan de rondweg A2, nabij de Rosmalense plas [volksmond ‘Empels Gat’], achter het Fletcher Hotel en ten Westen van de Empelse weg gaat Appèl een geheel nieuw  distributie-& belevingscentrum bouwen.  Officieel heet de locatie Bedrijventerrein Empel Zuid fase 3.  De ontwerper is De Twee Snoeken. 
In dat kunstzinnig gebouwd complex kunnen medewerks[st]ers  en opdrachtgevers van de bedrijfscateraar en van de dochteronderneming Markies Catering kennis maken met de laatste trends op  gebied van food en hospitality.
Met  dit  nieuwe opvallende gebouw heeft Bureau Qwinq een antwoord gegeven op de nieuwe bedrijfsvisie [distributie en beleving] van Appèl.  
Zie ook www.qwing.nl 

  Zicht op de nieuwbouw van Appèl, gezien vanaf de Rosmalense kant.
 .................................................................


Dat Appèl niewbouw pleegt komt doordat er ruimtegebrek is ontstaan. Bovendien is ook het aspect beleving tot  Appèl doorgedrongen.

Op de begane grond, wat de oprichter Geert van de Ven, 'het bruisende hart' noemt, komt dan ook een horecabeleving die de diensverlening van Appèl typeert. 'Daarnaast is er straks de ruimte  en zijn er de faciliteiten die een goede distributie naar alle locaties garandeert.' voorziet. Ook is er voor de 1.400 medewerkers voorzien in opleidings- en demonstratieruimten. De opening staat gepland in de eerste helft van 2018. 

Er is al veel aan dit plan voorafgegaan:  jaren van planning en plannen, procedures en tot slot een afkeuring door de voormalig directeur Stadsontwikkeling van de optie Rietveldenweg, waar op een bestaande locatie ook nieuwbouw was voorzien.

 
Terug naar boven