Uniek atelier Dockie voor hobby´sten

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-10-2017 | Gewijzigd op: 09-10-2017
atelier  

OPEN DAG:     VRIJDAG 27 OKTOBER

                         13.00-18.00 UUR

                           BIM centrum De Rietvelden

                           Helftheuvelweg 11,

                         5222 AV ’s-Hertogenbosch

                                       

                          Gebouw C1, ruimte C 124  

Een nieuw concept voor de ambachtelijke self-made man/vrouw  én voor op maat gemaakte cursussen voor het bedrijfsleven, specifiek de metaalverwerkende industrie.  

De inmiddels gepensioneerde, voormalig docent werktuigbouwkunde Wim van Roy opende in september aan de Helftheuvelweg 11 (tussen v/h Dupont en Karwei ) het ambachtelijk Atelier Dockie. Dat is een uniek centrum waar cursussen worden gegeven over hout- en metaalbewerking.  De ambitieuze van Roy, nog steeds bezield van les geven, heeft als doelgroep voor ogen personen voor wie in het reguliere onderwijs geen praktische leermogelijkheden zijn. In die opzet is het Dockie atelier een uniek ambachtelijk centrum dat geleid wordt door een gedreven oud docent mbo.   

Wim van Roy,
docent metaal-en houtbewerking.

........................................................

Van Roy heeft de instelling in zich om mensen vaardigheden aan te leren. In 1966 verliet hij de ambachtsschool en begon de vakopleiding machine-bankwerker bij de Technische Vakschool in Tilburg bij de Nederlandse Spoorwegen.

Na zes jaar gewerkt te hebben  binnen verschillende afdelingen in de Hoofdwerkplaats Tilburg werd hij instructeur bij deze vakschool en na 11 jaar avondstudie heeft hij in 1988 de overstap gemaakt van NS naar het beroepsonderwijs in Tilburg als docent werktuigbouwkunde.

In 2012 is van Roy na 46 jaar werkzaam te zijn geweest binnen de werktuigbouwkunde met vervroegd pensioen gegaan, maar heeft nooit stil gezeten.   In 2014 is bij hem het idee opgekomen om iets voor zichzelf te gaan beginnen binnen  het vak waarin hij al heel lang bezig is, gecombineerd met zijn hobby, namelijk houtbewerken. Deze wens gaat nu voor van Roy in vervulling: het beheren van zijn eigen “vakschooltje”. In zijn nieuw opgezet en met nieuwe machines uitgeruste atelier Dockie zet hij zijn eigen ervaringen en ambities voort.Het interieur van Atelier Dockie aan de Helftheuvelweg.

 Het is een unieke  leer-werk combinatie waar van Roy individuelen of groepjes in uiteenlopende ambachtelijke technieken doceert, begeleidt en coördinerende adviezen geeft. Er worden naast hout/metaal cursussen ook workshops gegeven voor de hobbyisten, die onder begeleiding, kleine of grotere werkstukken willen maken. Hiervoor is een ruim  aanbod van voorbeelden aanwezig waaruit gekozen kan worden tijdens de workshops. Bovendien houdt van Roy voor bepaalde feestdagen, zoals Kerstmis en Pasen themadagen waar hobbyisten een cadeau of kunstwerk zelf kunnen bedenken en onder begeleiding kunnen uitvoeren. 

Ook worden er cursussen voor het bedrijfsleven aangeboden, zoals:

*   Boren slijpen ( voor metaal)

*   Cursus tekening lezen op VMBO en MBO niveau

*   Cursus algemene lastechnieken: BMBE, MIG-MAG en TIG

*   Thema dagen, om als groep binnen een bedrijf gezamenlijk een product te maken dat gebruikt gaat worden in het bedrijf

*   Het opzetten van een “bijscholing” cursus voor medewerkers, in gezamenlijk overleg

 In dit technisch breed opgezet atelier wordt met kleine groepen gewerkt, zodat de aandacht goed verdeeld kan worden.

 Wim van Roy biedt met dit breed geoutilleerd atelier Dockie niet alleen een unieke ambachelijke leermethode aan, hij is ook de eerste met een persoons gerichte aanpak. 

Voor  meer info:                    website: www.dockie.nl

                                                           email: info@dockie.nl

                                                           tel: 06-19993681Terug naar boven