30 jaar filmmakers Jan Thijssen en Frank van Osch

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-09-2019
30-jarig jubileum van de filmmakers Frank van Osch en Jan Thijssen met studio's in de
Willem Twee fabriek..

 

Filmmakers Jan Thijssen en Frank van Osch vieren op 23 oktober 2019 het feit dat zij 30 jaar geleden hier in de stad met hun carrière begonnen. Pas later kwamen zij met hun filmbedrijf in de Willem Tweefabriek terecht. Ieder voor zich, maar soms ook samen hebben zij tal van producties gemaakt zoals samen The New Christ over een muziekband die in de Willem Twee optrad. En Jan- individueel met Eendrachtfilms een pelgrimsfilm naar Lourdes en een inkijk in het leven van kunstenaar René Daniëls. En aanstaand een film over kunstenaar Hans Vlek.

Frank van Osch is [als Van Oschfilms] specialist in documentaires, zoals over veerpontjes, over ‘mensen hun drijfveren en hun geheimen’, over de artiesten drs. P. Bots en over de Veulpoepers, Indonesische troostmeisjes, biechtende criminelen en Amerikaanse modellen [tijd van Marlyn Monroe]. Daarmee behaalde Van Osch al uiteenlopende prijzen.
Op de jubileumdag in de WillemTweefabriek [woensdag 23 oktober 2019], zal NOS-verslaggever Theo Verbruggen hen over hun werk en de belevenissen interviewen.