Hinthamerstraat 160: Opening nieuwe theezaak Ravensteijnthee

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-12-2020 | Gewijzigd op: 09-12-2020
Op Hinthamerstraat 160 gaat donderdag 10 december 2002 de nieuwe theezaak Ravensteijnthee open. In dit pand zat voorheen de speciaalzaak van Van Vugt in dieren en dierenvoedsel. Na een ingrijpende verbouwing, die wat langer heeft geduurd dan verwacht is er een beetje klassiek, tevens ambachtelijk ingerichte winkel in teruggekomen met een assortiment van 175 theesoorten.
....
De winkelpui en het interiueur van Ravensteijnthee op Hinthamerstraat 160. Voorheen zat hier de dierenspeciaalzaak van Van Vugt. 
foto's © paul kriele, 7 november 2020 en 9 december 2020.


Het is de wens en de liefde van Corine van Wijk om ooit een eigen winkel te hebben in thee. Die liefde zit diep, want zij en haar partner Robert Boom drinken de hele dag door thee ook bij de maaltijden. ’Het is echt mijn passie,' vertelt de Rotterdamse. ‘Ik kom uit een ander vak maar ben wel steeds ondernemer geweest. Ik studeerde economie aan Erasmus Universiteit, maar zag dat het niet mijn style was.
Eerst studeerde Corine voor theesommelier en meer recentelijk volgde zij een opleiding aan de International Thea and coffee Academy die vestigingen heeft in Zeewolde en in Den Haag [zie International thea&coffee academy ].
Elke thee in de zaak is een personal choice van Corine. Die 175 smaken is puur, zonder aroma en het assortiment wisselt met de seizoenen.

Tja en hoe kom je in Den Bosch terecht? ‘ Ik leerde Robert via een datingsite kennen en Den Bosch ligt mooi tussen Berkel Enschot en Rotterdam in. Bovendien werkt Robert bij Heijmans in Rosmalen.
Samen openen ze nu een eigen zelfstandige winkel, geen franchise. Maar dat betekent wel dat al het voor-werk, de productontwikkeling en de promotie Corine zelf in handen moet nemen. Eigen website en workshops Corine begint volgend jaar ook nog met een webshop waarvoor het achterhuis wordt ingericht zodat er ook workshops gegeven kunnen worden.

Voor degene die zijn geïnteresseerd zijn in de historie van het pand Hinthamerstraat 160 www.destadtravensteijn.nl . De restauratie nam zoveel tijd in beslag dat de winkel pas eind van dit jaar open kan. Foto Het interieur van een ruim en overzichtelijk ingerichte en ook ambachtelijk ontworpen thee speciaalzaak. Voor meer info zie  www.ravensteijnthee.nl [Die site komt z.sp.m. online]

Terug naar boven