Mutaties fotozaken/Swirl's gaat dicht

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2010 | Gewijzigd op: 29-10-2010
In het centrum gaan de fotozaken Fotosnelservice Nieuwstraat 7 op die plek en FOTO Expert ook op de huidige plek - Hinthamerpromenade 81- dicht. Fotosnelservice stopt met de winkel op Nieuwstraat 7. Het pand is door een belegger gekocht. Na een ingrijpende verbouwing, waarbij het pand in de oude staat [met glasinloodruitjes bovenin de winkelpui] wordt teruggebracht, vestigt zich er een specialist op gebied van hairextension. 
FotoExpert verhuist volgend jaar zomer.
Nieuw is de fotozaak van Vincent Rijkers en Mark van Dijk. De compagnons openden op Orthenstraat 45  een fotostudio.

De fotozaak FOTO  Expert op de Hinthamerpromenade 81/ hoek Torenstraat gaat volgend jaar verhuizen.. Fotosnelservice zit al vanaf 1980 in de Nieuwstraat maar stopt daar.
foto's © paul kriele, 20 oktober 2010.

-Fotosnelservice
Leo de Gruijter was in 1980 de eerste in de stad met een [foto]printshop, zegt Gerry de Gruijter.
Het echtpaar Leo en Gerry de Gruijter hebben het pand en de fotoafdrukmachine 'Konika R1' dan wel verkocht, maar ze  zetten hun zaak aan huis voort: Buitenpepersdreef  242 [dinsdag tot zaterdagmorgen 9-12 uur op telefonische tel.6480631 afspraak]. info@fotosnelservice.com
In en persbericht van  27 oktober 2010 laten Leo en Gerry weten dat vanaf 1 december 2010 de fotosnelservice weer wordt opgepakt
-FOTO  Expert is een fotoprintzaak die voor de nieuwe ambities van eigenaar René Kuijs te klein is geworden. Kuijs wil zich meer gaan toeleggen op fotografie, dat wil zeggen bedrijfs- en huwelijksreportages en portretfotografie.
De markt voor het laten afdrukken en/of bestellen van foto's bij de traditonele fotozaak zakt terug. Er zijn teveel concerns, zoals Dixons, Hema en het Kruitvat die goedkope fotoafdrukken leveren. Bovedien geeft bij jongere mensen niet  meer de kwaliteit, maar de factor 'goedkoop' de doorslag.. 
Daarom wil FOTO Expert zich op een andere tak gaan toeleggen en daarvoor zoekt Kuijs een ander, groter pand. 
René Kuijs nam in 1987 de zaak van Prifo over. In het hoekpand, waar eerder Jamin in zat, was al vanaf 1985 een fotozaak gevestigd.

Orthenstraat 145, voorheen de Orthopedische schoenenzaak van Hoskam, vanaf oktober 2010 de fotozaak Shoots and more.

foto © paul kriele, 26 oktober 2010.

-Fotozaak Orthenstraat 45  
Vincent  Rijkers is met Mark van Dij beiden ervaren portret-en bruidsfotografen,  een fotostudio
Shoots & More in de Orthenstraat begonnen. Naast fotografie leggen beiden zich ook toe op workshops, en vriendinnenshoots. De professionele studio van Rijkers en Van Dijk is ook voor korte tijd te huren voor een eigen fotoshoot. Zie ook www.fotoshootsandmore.nl

IJssalon Swirl's op de Markt  23, die vanwege een achterblijvende omzet stopt.
Het pand was vanouds [beginjaren 20ste eeuw] een kapperszaak, maar vanaf 1928 de schoenenzaak van Christ Smits, broer en 'tegenpool' van Martin Smits, de vader van de huidige schoenwinkelier Joep Smits van de Pensmarkt.

foto © paul kriele, 20 oktober 2010.
 

De omzet voor ijsjes moet wel erg groot zijn, terwijl de marge erg klein is om er de huur van een pand op A-locatie uit te kunnen halen. Daarom stopt ijssalon Swirl's op de Markt.
Swirl's is een keten van ijszaken met bijna 50 vestigingen over het land verspreid.
Voor de ijszaak Swirl's zie de site  van Swirl's.

Terug naar boven