Ridderstraat 6: La Seduzione stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2011 | Gewijzigd op: 28-01-2011
La Seduzione, de delicatessenwinkel/traiteurie van Simone Dankers [[*1964] op Ridderstraat 6, stopt. Simone heeft in goed overleg met verhuurder, buurman/opticien Martin van Warmerdam, een streep onder het huurcontract gezet.
De reden is niet echt bekend. Maar het was wel opgevallen dat de zaak, die Simone indertijd met haar ex, Albert van den Dungen was begonnen, qua bezoekersaantallen erg achteruit was gegaan.Wat Dankers in 'de krant' uiteraard ontkent.  Dat feit wordt door een anonieme bron bevestigd. Anderen zeggen weer dat het persoonlijke omstandigheden zijn voor Simone Dankers om 'La Seduzione' te beëindigen.

Bovendien is Den Bosch, gezien de ervaringen elders met Van Tecklenburg en Den Otter [beiden voorheen in de Visstraat], nog steeds een moeilijke stad. Zoals je dat in België wel vaker ziet, gaat in Nederland niet iedereen elke dag naar een traiteur.

La Seduzione op Ridderstraat 6 van Simone Dankers, stopt.
foto's © paul kriele, 26 januari 2011.
Het tweede pand van rechts is opticien Van Warmerdam op Ridderstraat 4 die had willen uitbreiden met La Seduzione op nummer 6.

Maar de aanleiding dat 'La Seduzione' stopt is in ieder geval dat opticien Van Warmerdam zijn zaak op nummer 4 wilde uitbreiden met het aanpalend pand, de traiteurie op nummer 6. 'Maar lopende de bouwprocedure kwam ik tot een inkeer. Ik ben er te enthousiast ingestapt. Zoveel meer oppervlakte zou boven mijn kunnen zijn gegaan. Ik heb maar twee handen die zouden zoveel uren erbij niet aan kunnen,' aldus Van Warmerdam. 
Dat betekent dat het pand Ridderstraat 6 weer in de verhuur komt. Overigens is nummer 6 eigendom van Nicole Hoedemakers van wie Van Warmerdam het op zijn beurt huurt.