Albert Heijn wil super in de Vughterstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-05-2011 | Gewijzigd op: 18-05-2011
Albert Heijn is al lange tijd op zoek naar een locatie voor een volwaardige supermarkt, bij voorkeur in de Vughterstraat. AH heeft daar zijn oog laten vallen op de nummers 28 en 30. Winkeliers in de omgeving bevestigen de ambities van de Zaanse grootkruidenier.
Ook bij AH in de Arena weten ze af van de wens om een extra supermarkt. 
Manoutcherr Zar, zakenman als die is, is best bereid zijn Oosterse tapijtwinkel, waar hij zelf boven woont, te verkopen. Manoutcherr is al gepensioneerd, maar gaat niet graag achter de geraniums zitten.

In de Visstraat 53 en in het station [rechts] zijn kleinschalige AH-to go supers die afgestemd zijn op werkenden en/of treinreizigers. foto's © paul kriele, 10 mei 2011.
AH in de Arena: Een redelijk grote super, maar nog met een beperkt assortiment. Vughterstraat 28 en 30 zijn tezamen goed voor een grote AH-supermarkt. De Slegte zoekt naar een gelijkwaardig pand en de 65-plusser Manoutcherr Zar wil zijn pand best verkopen.

Ook Jacqueline Achten, bedrijfsleider van De Slegte bevestigt de komst  van AH naar de Vughterstraat. Enig probleem is dat er voor de tweedehands boekenzaak nog geen ander geschikt pand is gevonden. Dat moet beslist in een winkelstraat staan, bevestigt Achten. 
AH heef in de binnenstad twee 'AH-to go' supermarkten en in de Arena een redelijk volwaardige super, maar niet van het XXL- type.
 
De komst van een super -nu bakkers en groentewinkels in de binnenstad zijn verdwenen - is begrijpelijk, ook gezien de een-, en tweepersoons huishoudens en de jongverdieners.