Afsluiting jubileum met boek ‘100 jaar Rabobank’

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-04-2006 Na een kleurwedstrijd, een loterij, een Tienerpopfeest verschijnt komend najaar een boek over 100 jaar Bossche Rabobank. Die bank begon ooit met een door boeren opgerichte Coöperatieve Boerenleenbank, gevestigd in het privé-woonhuis van de eerste kassier Festen in de Van Tuldenstraat 13. Janus de Bekker [Empel] en Nardus van Cromvoirt [Bokhoven] hadden die bank- uit noodzaak van financiering van de Bossche Melkinrichting - opgericht. Kassier Janus Festen hield er zondags na de hoogmis en ’s avonds kantoor. Later is er de nieuwbouw van de Boerenleenbank op het Burg Loeffplein gekomen.

De ingangspartij van de 'eerste' vestiging van de Bossche boerenleenbank aan de Van Tuldenstraat.  Boven de deur staat 'Boerenleenbank'.

foto © paul kriele, 3 oktober 2006.
 

Het boek ‘Honderd jaar Bossche Rabobank’ dat de rijksarchivaris René Bastiaansen gaat schrijven, wordt tijdens de algemene ledenvergadering in september 2006 gepresenteerd.
Op korte termijn zijn er nog twee feestelijke onderdelen:
Tijdens Jazz in Duketown treedt op het Rabopodium [Parade] Trijntje Oosterhuis op en op 11 juni 2006 kunnen de 5000 leden van de Rabobank en relaties in stadion De Vliert life -op grote tv-schermen - de eerste wedstrijd van het WK-voetbal volgen.
Eerlijk gezegd viert de Rabobank het 90-jarige bestaan van de Bossche en het honderd jarige bestaan van de Rosmalense Rabobank, die tezamen met Vught een bankunit vormen.