Food-belevingszaak Nice'n easy geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-12-2007 Op Achter het Verguld Harnas 17 heeft wethouder Pauli vrijdagmiddag 7 december 2007 de foodbelevingszaak Nice'n easy geopend. Het pand van makelaar Van Dongen, dat voorheen door de sjieke modezaak Cobra werd gehuurd, heeft John Blogg stijlvol en overzichtelijk ingericht. Blogg is de motor achter Oil & Vinegar. Uit de kennis en ervaring die hij bij de ontwikkleing van deze keten vanuit Utrecht opdeed, ontstond dit idee, maar dan verbreed met andere lekkernijen zoals chocolade en thee en koffie. John noemt het prachtige pand van voorheen Cobra ‘een wereld van eten, beleven en genieten. 

foto © gerard monté, 20 januari 2008

Volgens ingewijden is deze zaak aan Achter 't Verguld Harnas een pilotstore en gaat 'Den Bosch' dienen als paradepaardje voor Nederland.
Blogg sprak in zijn openingstoespraak dat niet Maastricht maar Den Bosch zijn voorkeur had. 'Ik was niet op zoek naar Den Bosch, maar Den Bosch was op zoek naar mij, aldus Blogg, die er aan toevoegde dat '... Maastricht het met deze winkel in Den Bosch nog moeilijk gaat krijgen..'.

-Hierboven: Een strijkje droeg bij aan de sfeer in de toch al warm aandoende ambiance.
-Rechts: De opening rechts door wethouder Bert Pauli die het lint doorknipt.  Midden: het echtpaar John en Margreet Blogg.  

foto's © paul kriele, 7 december 2007.
 
Links: Sven Uijttewaal en Geertje Klijn van Coquille die de eerste prijs wonnen in de tv-serie 'Mijn tent is top'
-Onder: Kerstsfeer in de zaak.


Sven Uijttewaal en Geertje Klijn van Coquille die de eerste prijs wonnen in de tv-serie 'Mijn tent is top'. Zij waren de eerste klanten van de winkel van John Blogg. 'Deze week stond al de echte eerste klant op de stoep,' vertelde Blogg. Een Opleidingsinstituut in de stad kocht vier Kitchen-aid apparaten Dat wijst hopelijk op een goed teken, aldus Blogg, die nu ontspannen -na een paar bijzondere weken en korte nachten - kon spreken.
Openingstoespraak wethouder Bert Pauli
Pauli refereerde aan de economische groei die de stad doormaakt [specifiek de aspecten toerisme en cultuur] en feliciteerde de buurman met dit initiatief, dat zo tussen stadhuis en stadskantoor is gelegen. Pauli noemde het een feest de opening te mogen verrichten. 'Ik heb 30 jaar in de food branche [Albert Heijne en the Greenery] gezeten maar hier - in deze mondiale winkel - ervaar je de emotie. Dit is quality of life.'
De gemeente en de zakenwereld gaan elkaar versterken in food & health,' aldus wethouder Pauli die inging op de keuze van het nieuwe Jeroen Boschziekenhuis om niet alleen mensen beter te maken, maar ook te participeren in opleidingen. Pauli doelde op de gezondheidsopleidingen aan de Bossche Fontys én het food-innovatielaboratorium en de streekproducten Akademie die aan de HAS worden aangehaakt.

De Utrechtenaar John Blogg, bedenker van de Oil & Vinegarformule, sprak in zijn openingstoespraak dat niet Maastricht maar Den Bosch zijn voorkeur had. 'Ik was niet op zoek naar Den Bosch, maar Den Bosch was op zoek naar mij,’ aldus Blogg, die er aan toevoegde dat ‘…Maastricht het met deze winkel in Den Bosch nog moeilijk gaat krijgen..'

Terug naar boven