Vughterstraat: Stormloop op nieuwe Computerland

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-02-2008 Zaterdag 16 fabruari 2008 stond het rijen dik en was het op de stoep van Vughterstraat 6 dringen geblazen. Geen honderden maar tientallen mensen kwamen op koopjes afgestormd. In de winkel van Computerland dat begin februari opende, zat voorgeen een vazenwinkel en daarvoor een reisbureau. Het pand van makelaar Hans van Dongen maakt wisselende tijden door in afwachting van -zijn wens - nieuwbouw. Maar de politiek gaat -nog-niet overstag voor dat idee.Computerland had tal van aanbiedingen op gebied van software en apparatuur.

Het was zaterdag 16 februari 2008 wel erg druk in de Vughterstraat. Maar de nieuwe winkel Computerland kende geen stormloop van honderden mensen, zoals elders het geval was wanneer Computerland een nieuwe vestiging opende..
- foto © paul kriele, 16 februari 2008.
 


Computerwinkel op Vughterstraat 6   17 december 2007. 
In Vughterstraat 6, het voormalige Arke reisbureau, waar laatstelijk Vaas en Zo in zat, trekt vanaf januari 2008 een computerwinkel in. Computerland, met hoofdkantoor in Eindhoven, hoort bij een keten van13 zaken die computersystemen, accessoires en notebooks verkoopt.
Het pand is van makelaar Van Dongen die er plannen mee heeft voor herbouw. Maar diens voorstellen voor een stijl in de geest van architect Wilco Meewis op Achter het Stadhuis slaat - na een lobby bij politici en een enquête onder passanten - niet echt aan. Hans van Dongen wacht op betere tijden en verhuurt dit pand nu voor maximum 2 jaar aan Computerland.