Zakennieuws: V&V antiek, De Raad, smid Ebben, Différence, Jules Keser

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-10-2003 -V& V Fine Arts op Parade 13 stopt. De zaak in kunst, antiek en oude meesters verhuisd naar België. Eigenaar Henk van der Ven geeft niet echt een verklaring: ‘Het kan gebeuren,’ aldus de zakenman. Het blijkt dat de huur van dit pand van Martin Weck, maar tijdelijk was. Voor Van der Ven, geen familie van de bekende Bossche Van der Vens , was het zaken doen meer een hobby geworden.
Linker deel van rechter grijs/witte pand.
Parade 13  voorheen V& V Fine Arts
.
foto © paul kriele, 15 april 2009.

Parade 13, het tweede huis van de hoek met de Lange Putstraat, heeft Jules Keser, zoon van Guus Keser gehuurd. Daar gaat Keser een kantoor in onroerend goed en een reclamebureau openen. Het pand is van Geoffry Groenewoud. Jan de Raad, eerder genoemd, zal voor de inrichting zorgen. De Raad krijgt er bovendien de mogelijkheid zijn antieke spullen te etaleren.

-Postelstraat 28-30: Antiquair Jan de Raad op Postelstraat 30 breidt zijn zaak definitief uit met het pand aan de andere kant van het Lamstraatje: Postelstraat 28. Daar had ie al enige tijd een etalage gehuurd, maar na de verkoop van het pand aan Rob Sars, komt er een zakelijke vastgelegde voortzetting. Sars’ zonen, Maarten en Levi en hun partners én Theo Ebben gaan het pand na een ingrijpende renovatie én herstel, bewonen. Het pand stond van 1918 tot 1977 bekend als de smederij van – wijlen - Toon Ebben [1912-1996] die de zaak van grootvader Theo [uit de Lange Putstraat] in 1918 op de ruimere Postelstraat 28 voortzette. Overigens begint Jan de Raad binnenkort ook met een verbouwing van zijn huidige zaak op Postelstraat 30.

Postelstraat 28 links, en nummer 30 rechts.

foto © paul kriele,  15 november 2005.


-Vughterstraat: De damesmodezaak Différence op Vughterstraat 61 stopt, De zaak van de Bredase familie Laurensen verhuist naar België. ‘Er zijn in Den Bosch- overigens een gezellige stad - te weinig mensen die onze kleding waarderen,’ aldus Anton Laurensen.. De sluiting van Différence wordt begin 2004 verwacht.

Vughterstraat nr. 61/hoek Postelstraat.

foto © paul kriele, 4 juli 2006.


Terug naar boven