Diverse zaken in zwaar weer

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-01-2013 | Gewijzigd op: 02-02-2013
In het centrum verkeren diverse zaken door de crisis in zwaar weer ,zoals dat diplomatisch heet. Sommige staan op de rand van de afgrond, andere winkels hopen op een doorstart, zoals Geddes & Gillmore in de Kerkstraat  waarover we deze week berichttten.

De franchisezaak Bandolera op Kerkstraat 73  is een goed lopende damesmodezaak. Dat was vorig jaar mede reden het perceel er naast er bij te betrekken. Voormalig perceelseigenaar Groenewoud faalde met zijn plannen om aldaar een exklusieve loungeroom annex broodjeszaak te vestigen.

Volgens een woordvoerder is nu de franchisegever failliet, maar de bedrijfleiding van Bandolera Kerkstraat, Nanda Meulman, ziet  goede kansen voor een doorstart.

Kerkstraat 71/71a: Het voormalig dubbelpand van het bisdom, een perceel dat Geoffrey Groenewoud eertijds aankocht, maar sedert twee jaar in handen is gekomen van David  Damen.
De modezaak Bandolera betrok ook het linkerpand bij de damesmodewinkel
.

foto © paul kriele, 31 jauari 2013.Overgenomen van BIZ:  Modeketen Bandolera failliet verklaard

Bandolera, een damesmodeketen met meer dan 2500 verkooppunten in meer dan 25 landen, is failliet verklaard.
De tientallen eigen winkels van de modeketen in Nederland zijn failliet. Het lijkt erop dat het bedrijf al jaren forse verliezen maakte. Het laatste jaarverslag van de holding Bandolera Investments bv toont een verlies van €26 miljoen in 2009 en €14 miljoen in 2010, bij een omzet van €55 miljoen.
Bandolera werd in 1985 opgericht door de Nederlander Jan Lems. In 2010 stapte Lems op als ceo, maar hij bleef aan als adviseur. Siad Awwad, die eerder had gewerkt bij Marks & Spencer, WE en Mexx, nam het stokje van hem over. Het doel was binnen drie tot vijf jaar een omzetgroei van 30% te bewerkstelligen.
----------------------------------

'Werk aan de winkel' niet meer in de Minderbroedersstraat maar in de Dode Nieuwstraat
De berichten over de winkel 'Werk aan de winkel' in de Minderbroedersstraat zijn verwarrend. Dat komt omdat 'Werk aan de Winkel' is verhuisd naar de Dode Nieuwstraat . Daar zat al jaren de workshop, aldus eigenaresse Nicolette Kempers.
'Ik begrijp de verwarring, omdat we weg zijn uit de Minderbroedersstraar, waar mijn collega heeft moeten stoppen.
Wij draaien natuurlijk niet zoals vroeger. We moeten het met wat minder ruimte doen. Maar 'Werk aan de Winkel' en  andere activiteiten voor bedrijven en de workshops gaan gewoon door.'


Op de hoek van de nieuwbouw Dode Nieuwstraat/Minderbroedersplein zit  'Werk aan de Winkel. Met die zaak is -ondanks geruchten- niets aan de hand.Het gaat 'voortvarend,' aldus Nicole Kemps.

foto © paul kriele, 31 januari 2013.
 Kadooshop 'Eigen Stekkie'  Hinthamerstraat 86
De kadooshop 'Eigen Stekkie' op Hinthamerstraat 86 stopt. Het pand staat te huur
.

foto © paul kriele, 14 febuari 2011.

'Eigen stekje',  is ook de naam van de gelijknamige firma. Die valt onder Van Mil & Van Mil bv in Oirschot. De Bossche zaak sluit in maart/april 2013, maar die in Eindhoven blijft voortbestaan, evenals de webshop www.eigenstekje.nl ,, aldus de  Bossche bedrijfsleider Maribelle, die Diede van der Loo opvolgde..Terug naar boven