FIOD inval aan Zuidwal

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-06-2013 | Gewijzigd op: 17-10-2018
Update behorend bij bericht  : Ismail weer terug in woning  dd. 23 december 2013.
Ismail Abudher is kort voor kerstmis gesignaleerd op de Zuidwal. Op de maandag voor kerst ging Ismail -winters gekleed-een boodschap in de stad doen.


>>>>Tussenkomst van advocaat Remy Chavannes van Ismael Abudher dd. 9 februari 2014.
Bastion Oranje ontving op 9 februari 2014  een mail van mr. Remy Chavannes, de advocaat van Ismael Abudher, met het verzoek om enkele -suggestieve- regels over het gezin Abudher van de site te halen, omdat ze privacy-gevoelig zijn.

Ook dienen de foto's van familieleden te worden verwijderd. Dat gebeurt bij deze evenals het weghalen vande privacy gevoelige opmerkingen.

Maar.. We zijn van mening dat een appartementengebouw niet 'en detail' de woning van Ismael toont. Bovendien bevindt dat appartement zich op een niet zichtbare etage.
Het gaat hier om een essentieel detail in de berichtgeving, n.l een inval door de FIOD op de Zuidwal. Maw het bewijs dat de FIOD in dat appartementengebouw op de Zuidwal aanwezig is.
 
Een ander aspect dat Bastio Oranje later [december 2013] meldde, was het weer aanwezig zijn van Ismael Abudher op de Zuidwal. De redacteur heeft Ismael zelf waargenomen toen hij, óf voor de koude, óf om onherkenbaar te zijn, een gebreid mutsje opzette, terwijl hij van het appartementengebouw [achteruitgang] naar de Mortel liep.

Bericht : Inval door de FIOD met breekijzers en geweren op de Zuidwal  dd. 26 juni 2013.
Maandagmorgen  26 juni 2013 stonden er plots een tiental wagens op de stoep voor een appartementengebouw op de Zuidwal. Het bleken wagens te zijn die betrokken zijn bij de  FIOD [ondermeer met een technisch uitgeruste blauwe bestelbus aanwezig], maar allen als zodanig onherkenbaar. De 'bemanning', zo bleek uit waarneming en gesprekken met buurtbewoners, gingen het pand Zuidwal11* binnen. Daar woont een zekere Libiër, Ismail Abudher, bij wie een uitgebreid onderzoek, dat enkele uren heeft geduurd, plaats vond.
Personeel ging niet alleen met breekijzers, maar ook met, in holsters verscholen, revolvers naar binnen binnen.


Op verzoek van mr. Remy Chavannes hebben we de foto die hier stond en die het appartementengebouw  wat meer toont dan de rechter foto, weggehaald.
 
  De blauwe FIOD-bus en een reeks van een tiental andere personenwagens c.q. bestelbusjes.
Ze staan voor een flat, waar de Libiër twee appartementen tot een riante woning heeft doen verbouwen.
foto's © paul kriele, 26 juni 2013.

De naar, schatting dertiger, Ismail Abudher heeft in 2012 diens dubbel appartement geheel met marmer en andere 'luxe' laten renoveren.
 
Over de persoon van Ismail Abudher meldt internet [fragment] hieronder :

Deze Tiber Bond Invesments werd geheel bestuurd door de Palladyne International Asset Management BV met aan het hoofd een zekere Ismail Abudher en …… gevestigd op de Amsterdamse Zuidas aan het Gustav Mahlerplein 70.
Wie is deze Ismail Abudher ?

Ismail Abudher is de schoonzoon van het voormalig hoofd van de Libische staatsoliebedrijf NOC Shukri Ghanem*, die afgelopen mei 2012 het regime van Gaedafi de rugf toekeerde.. Abudher werd waarschijnlijk als “belegger”voorgedragen door zijn schoonvader en opvallend is dat Palladye relatief hoge beleggingscommisies ontvangt, want Palladyne belegde namens de Libiërs voor 300 miljoen dollar, maar door de dalende koersen over de gehele wereld verloren zij in 2010 ruim 30 miljoen dollar. Toch werd er een commissie overgemaakt van 18 miljoen.
€20 miljoen *  verdwenen
Voorts is het interessant om te weten, dat 17% van de aandelen van Palladyne via een participatie in handen zijn van de beleggingsbank van Van Lanschot. Palladyne beheert momenteel voor circa 750 miljoen dollar.
De opdracht aan Palladybe was om met een totale investering van 5 miljard dollar een deel van de opgelopen verliezen bij Goldman Sachs weer goed te maken. Dit is uiteraard een zeer riskante onderneming en mag gezien worden als een rookgordijn om de geleden verliezen te camoufleren.

*Update 17-10-2018
Over die € 20 miljoen die indertijd 'verdwenen' is loopt nog steeds een proces. Indertijd werd door de FIOD al meteen  enige tijd beslag gelegd op de woning van Ismael op de Zuidwal,  waar ook de moeder van de echtgehote van Ismael inwonend is. 

Tekst bij weggehaalde foto[rechts] ook verwijderd.
 

foto © paul kriele, 26 november 2013.
Hier is een privéofoto met de [schoon-]ouders van Abudher op verzoek van advocaat Chavannes, weggehaald.

Bericht 23 december 2013
Ismail Abudher is kort voor kerstmis gesigneleerd op de Zuidwal.

*Uit informatie is ons bekend dat Shukri Ghanem kort na de omwenteling in Libië, waardoor er een eind kwam aan het bewind van Gaddafi, dood in de Donau is gevonden. De doodsoorzaak is ons niet bekend.

Terug naar boven