Einde huurkontrakt voor Bijenkorf in 2016

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-08-2013 | Gewijzigd op: 18-08-2013
Hieronder commentaar B&W
De Bijenkorf beëindigt het huurkontrakt van de vestiging op de Markt [tegenover de Hema] in het voorjaar van 2016. Dat bericht de directie in een algemeen rondzenden gedateerd zaterdag 17 augustus12013 . Dat geldt ook voor - wat de Bijenkorf  modezaken noemt- in Groningen en Breda. Maar al per 1 januari 2014 gaan de iets grotere filialen dan Den Bosch, Arnhem en Enschede, dicht.  De in Amsterdam gevestigde directie maakt van de Bijenkorf nog een selectievere zaak op topniveau.


Die aankondiging volgt in de meer positief gestelde aankonding dat de Bijenkorf zich [voor deklanten] meer gaat richten op  '... een ‘premium experience’: merken, service en winkelbeleving van internationaal topniveau'. Daartoe worden de filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Amstelveen en Maastricht op flagship store niveau gebracht.

De Bossche Bijenkorf op de Markt sluit per 2016.
foto © paul kriele, 3 oktobe r2010. 

De look & feel van de filialen wordt verbeterd en het merkenportfolio uitgebreid met nieuwe en onderscheidende merken. De fysieke en virtuele winkelvloer worden verder geïntegreerd, met optimaal gebruik van de mogelijkheden van applicaties voor smartphones, tablets en social media.
 

Commentaar B&W
´
Het gemeentebestuur betreurt de sluiting van de Bijenkorf. Het is een verlies voor de binnenstad.´
Dan zegt het persbericht dat ´..het gemeentebestuur al geruime tijd  met de directie in gesprek was over een grotere vestiging ..´.
Maar alom was bekend dat de Bijenkorf nooit haar komst [naar GZG-locatie,redactie ] heeft bevestigd en er een teneur was ontstaan, dat zij niet - met een grotere vestiging - naar Den Bosch zou komen ! waarop het gemeentebestuur nu meedeelt :
´Nu de directie een andere keuze heeft gemaakt, gaat het gemeentebestuur snel bekijken hoe in deze economische moeilijke periode, het vertrek gecompenseerd kan worden.´