Proef: Nieuwe wijnwinkel en proeverij in Uilenburg

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-08-2013 | Gewijzigd op: 26-08-2013
In de Uilenburg, op de kruising Molenstraat-Uilenburgstraatje, opent eind september 2013 een wijnwinkel annex proeverij.
Knap charmant en ondernemend zijn de kernwoorden voor broer en zus, Rick en Maud Lennertz. Zij gaan in deze tijd met veel enthousiasme en ondernemerschap er tegenaan en laten zien dat ook de jeugd zakelijk initiatief kan tonen.
Met 'Proef' starten de jonge ondernemers een twee in één concept:  proeflokaal en winkel.

foto's © paul kriele, 23 juli en 26 augustus 2013. Rick en Maud Lennertz voor hun toekomstige wijnzaak 'Proef', gelegen op de hoek  Uilenburgstraatje-Molenstraat. 

Maud heeft een zakelijk verleden bij Coca Cola op de terreinen Sales en Marketing. Meer in de vinologie volgde zij wijncursussen in Amsterdam. Rick  studeerde aan de Rooie Panne [Hotelschool] en breidde die kennis uit  aan de Hogeschool in Utrecht op gebied van Small Businnes en Retailmanagement. In de tijd dat hij in de horeca werkte volgde Rick ook nog eens diverse cursussen op wijngebied. 

De 28-jarige Maud heeft met dit besluit over te stappen van een grote onderneming naar de retail eindelijk haar passie kunnen volgen om een eigen zaak op te zetten. In dat enthousiasme heeft zij haar broer [*1982] Rick mee weten te krijgen. 

De Bosschenaren kozen bewust voor deze plek in de Uilenburg omdat er langs het karakteristieke hoekpandje veel toeristen langs komen. Bosschenaren weten dit  idyllisch wijkje sowieso te vinden.
In 'Proef' , zoals de zaak gaat heten, kan men op een relaxte manier kennis maken met wijn. Maud: 'Velen weten niet wat ze echt lekker vinden en welke keuze ze zouden maken. Daarom willen wij hen in een rustige sfeer, met een moderne interieur en geen stoffige entourage, waarin wijn vaak verkeert, hen van advies dienen. 'Proef' binnenstappen, moet een beleving zijn.'
De zaak 'Proef' is dan ook een twee in éée concept. 'Het draait ook om proeven,' onderstrepen Rick en Maud. 'We willen onze klanten zelf laten ontdekken waarin hun keuze ligt. Want wijn is toch altijd een momentopname. En hier kunnen ze met onze ondersteuning vergelijkenderwijs een keuze maken.'

'Proef' is ook op Facebook [#proef] te vinden en heeft  een site en een webwinkel: www.proef-denbosch.nl


Terug naar boven