Onderzoekscentrum PlantLab en Syngenta in De Gruyterfabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-10-2013 | Gewijzigd op: 02-10-2013
Het Bossche bedrijf PlantLab bouwt in de De Gruyterfabriek een nieuw hoofdkantoor. Onderdeel hiervan is een hoogwaardige Research & Development-faciliteit voor de in Zwitserland gevestigde multinational Syngenta. Op korte termijn wordt een bedrag van ongeveer € 9 miljoen geïnvesteerd. De eerste fase van het nieuwe hoofdkantoor moet uiterlijk 1 april 2014 in bedrijf zijn en biedt plaats aan 35 medewerkers. Op langere termijn moet het centrum plaats gaan bieden aan zo’n 200 arbeidsplaatsen. De NV BIM verkoopt voor dit doel een deel van De Gruyterfabriek aan PlantLab.

De De Gruyterfabriek aan de Veemarktkade krijgt alsnog [indien de raad instemt] Plantlab.

foto © paul kriele, 23 maart 2011.

PlantLab krijgt in De Gruyterfabriek in totaal 20.000 m2 vloeroppervlakte ter beschikking. Dit biedt PlantLab de mogelijkheid haar beoogde groei de komende jaren op die plek te realiseren. Voor Syngenta gaat PlantLab met haar nieuwe technologie onderzoek doen naar land- en tuinbouwgewassen. Aan dat onderzoek werken internationale onderzoekers van Syngenta op afstand mee.
Strategisch belang
Voor ’s-Hertogenbosch is de vestiging van PlantLab en haar onderzoekspartner Syngenta van strategisch belang: het economisch agri- & foodcluster wordt beter zichtbaar, de positie van de HAS Hogeschool wordt versterkt en de ontwikkeling van De Gruyterfabriek krijgt een nieuwe impuls. Het gemeentebestuur stelt daarom aan de gemeenteraad voor om een bedrag van € 1 miljoen vrij te maken, om de NV BIM in staat te stellen de huisvestingstransactie met PlantLab mogelijk te maken

Zie ook artikle Den Bosch gaat economie stilmuleren  dd. 11 januari 2012.