Nieuwste rondvaartboot 'de Kring' te water

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2010 | Gewijzigd op: 06-11-2010
Vrijdagmorgen 5 november 2010, om wel een eindje over elven, ging met de takelkraan van Van Riel en onder toezicht van vele Kringleden en het voltallige Kringbestuur en met kinderen van groep3 en 6  van de basisschool Het Bossche Broek de nieuwste rondvaartboot de 'Prins Frederik Hendrik' in het Voldersgat te water. De ceremonie bij de Hekelsluis leidde tot korte verkeersopstoppingen bij het kruispunt  Zuidwal-Hekellaan-Pettelaarseweg,  maar trok -ondanks de miezelregen- vele nieuwsgierigen.

Afgesproken was dat de te waterlating om klokslag elf uur zou beginnen, maar de voorbereidingen rond het goed inpakken van de gloedlnieuwe salonboot die € 160.000 kost, vergde wat meer tijd. Ook de striemende regen speelde niet echt mee.

  foto's © paul kriele, 5 november 2010.
Oud-voorzitter Jo Timmermans [m] van 'De Kring' en de huidig voorzitter JoopThissen [l] en vooraan de penningmeester Marcel van Heeswijk en [foto boven] ook het bestuurslid Peter van Gurp en secretaris Antoinette de Vries waren met paraplu opgestoken present. Links boven en boven: de Zuidwal was even deels gestremd. Het autoverkeer werd begeleid door speciaal ingezette verkeersregelaars.

   
Het tillen over de stadsmuur en laten zakken in het water van het Voldersgat van de Prins Frederik Hendrik... door takelbedrijf Van Riel.

foto's © paul kriele, 5 november 2010.

Met de rondvaartboot worden eerst nog proefvaarten gemaakt. Vanaf 1 januari 2011 beginnen voor het publiek de tochten die lopen via kasteeltje Valk en als alle faciliteiten zijn gerealiseerd, verder doorgaan naar kasteel Maurick en kasteel Nieuwe -Herlaer in Halder. In de aanvang vaart de boot nog tot motel Vught. Deze Dommelrondvaart, waarvan het vertrekpunt van de anderhalf uur durende tocht bij Bastion Oranje ligt, loopt het hele jaar door, want hij is nagenoeg weersonafhankelijk.

Het laten zakken van de Frederik Hendrik  in het Voldersgat bij de Hekelsluis.

Van Riel laat de spiksplinternieuwe  salonboot zoetjes in het water zakken.

foto's © paul kriele, 5 november 2010.
De 'Prins Frederik Hendrik' is aangekomen op zijn plaats van bestemming: het Voldersgat .

Na afloop werd de schooljeugd en andere genodigden in het Diezehuys [voorheen De Roode Leeuw] getrakteerd op chocolademelk, resp. koffie.

Terug naar boven