Zomer 2007: Mooi weer: meer ballonverkeer

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-07-2007 Door het mooie weer is er de komende dagen meer ballonverkeer waarneembaar. Dat gebeurde al gisteren -vrijdag 13 juli 2007- toen er vanaf de Pettelaar een zestal ballonnen opstegen. De geoefende en nog aspirant-ballonvaarder moet een achterstand inhalen. Acht weken lang heeft men niet kunnen opstijgen, aldus Hans van Hoesel van het Bosch Ballongezelschap.
   
Ballonnen boven Oost,  Noord en de Watertoren.
Op de rechterfoto zijn ook nog vogels waarneembaar die van streek raakten. foto's © gerardmonté, 15 juli 2007.
 

Voor volgend jaar kondigt hij een groot ballonevenement aan. Niet zozeer in de lucht, als wel als ontmoeting van tientallen leerling-ballonvaarders die naar Den Bosch komen voor een cursus ballonvaren. Dat evenement is ontstaan in Duitsland als een festival van vriendschap tussen Franse en Duitse ballonorganisaties. Den Bosch is gevraagd die ontmoeting voor 2008 over te nemen. Naast studie en excursies, zullen er elke morgen of avond vanaf de Pettelaar een 5-6 ballonnen opstijgen waarmee de jeugd ervaring kan opdoen. 
De organisatie zoekt nog naar een locatie waar de studenten kunnen verblijven. Behalve subsidie van ‘Brussel’ voor dit internationaal jeugdevenement, hoopt Van Hoesel ook op steun van het bedrijfsleven en de overheid, omdat er ook een aantal Nederlandse jongeren aan deelnemen.