Voormalige panden van mr. Leo Geertman in de veiling

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-09-2011 | Gewijzigd op: 13-09-2011
Op woensdag 14 september 2011/13.30 uur gaat in Motel Vught [Van der Valk] een serie panden in de veiling. Opdrachtgever blijkt ‘de bank’ te zijn, die zoals de advertentie op internet aankondigt, vanwege een executie de achterstallige hypotheek alsnog wil vorderen.
Van Lanschot geeft geen informatie in dit soort privézaken, maar de Rotterdamse notaris Horst is in deze zaak de tussenpersoon, aldus een woordvoerder van de bank.Ook Motel Vught blijft erg terughoudend over de achtergrond van veilingzaken als het om een [hypotheek-]executie gaat.

Twee panden van mr. Leo Geertman, tenminste van Dennenbos b.v ., die volgens het kadaster nog tot de holding behoren en die op de veilinglijst van 14 setember 2011 voorkomen. Links: het zgn. Marggraffpand op Vughterstraat 224 en hierboven Kruisstraat 21 A en B.

Op Bastion Oranje heeft enige jaren terug een serie artikelen gestaan over de zakenman mr. Leo Geertman, die toen in België woonachtig was. Diens echtgenote Anita Geertman-Biekens leidt de holding de Stichting ‘Administratiekantoor Dennenbos Onroerend Goed beheer II’. Daaronder vallen diverse bv’s, zoals onder meer de ‘Dennenbos Monumenten bv’ en de ‘Dennenbos Onroerend Goed Beheer’. De zetel van de holding is gevestigd op Kalverstraat 73 in Tilburg.

Ter veiling wordt een serie woningen en bedrijfspanden in onder meer in Kerkdriel, Tilburg en Eindhoven aangeboden.

Volgens de gegevens van het kadaster blijken in ieder geval de Bossche panden Vughterstraat 224, het zgn. Mearggraffpand’ en Kruisstraat 21-21A, onder de holding Dennenbos b.v. [zetelend in Tilburg] te vallen.
Als specificatie staat bij elk perceel ‘executie ivm hypotheek’ vermeld.
Op de veiling komen niet meer voor de toenmalig onder de holding Dennenbos behorende panden: zoals de restaurants op Molenstraat 23/25, Brede Haven 7 en evenmin Stationsweg 23-25 en Vughterstraat 233-241. Zij zijn inmiddels onder ander beheer gekomen.

Uit informatie van de bron H. is gebleken dat de zakenman Geertman onlangs is gesignaleerd als chauffeur op een Tilburgse taxi. Uiteraard is dat gechekt. Geertman blijkt dan wel niet bij de Taxicentrale Midden-Brabant [TCMB] in vaste dienst te zijn, maar staat daar wel op –wat in de taxibranche heet - de Vuile Index. Dat is een lijst met chauffeurs op wij een beroep kan worden gedaan bij ziekte of vakantie van collega’s, aldus centralist Henri.

Noch Geertmans advocaat, mevrouw A.Jansen van den Akker, noch Geertman zelf heeft op dit artikel willen reageren.


Terug naar boven