Afbraak Kunstwerk ingang Keramisch Werkcentrum

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-04-2015 | Gewijzigd op: 02-09-2015
Bericht van 2 septemner 2015 Gedocumenteerde onderdelen van Het prtaal op transport naar Oisterwijk
De gelabelde en gedocumenteerde onderdelen van Het Portaal zijn maandag 1 september 2015 overgebracht naar de nieuwe locatie van het EKW in Oisterwijk.


Voordat het kunstwerk werd afgebroken
hebben medewerkers van RR-Keramiek 
uit Elshout alle 300 onderdelen gelabeld
.

foto © paul kriele, 13 april 2015.

Bericht van afbraak van kunstwerk Het Portaal bij Keramisch Werkcentrum dd. 13 april 2015
Mannen van RR-Keramiek Branden uit Elshout zijn zondagmorgen 13 april 2015 begonnen om mbv snijbranders de tientallen onderdelen van het kunstwerk ‘Het Portaal’, dat boven de ingang van het Europees Keramisch Werkcentrum [EKW] aan de Zuid-Willemsvaart hangt, los te breken.
Zoals bekend vindt momenteel de verhuizing van het vanaf 17 januari1992 in Den Bosch gevestigde EKW naar Oisterwijk plaats. Daar kian op het KVL-terrein een twee maal zo grote locatie betrokken. ‘Den Bosch’ was te klein geworden. Aannemingsbedrijf Nico de Bont is daar de voormalige fabriekshallen aan het ombouwen.
Het kunstwerk is van de Moskouse architecten Brodsky en Ilya Utkien.

Het markante kunstwerk 'Het Portaal' bij het Keramisch Werkcentrum aan de Zuid-Willemsvaart wordt afgebroken.
Vanuit een hoogwerker klimmen mannen van RR-Keramiek Branden uit Elshout in het 15 meter hoge kunstwerk dat mét het Centrum naar Oisterwijk verhuist.

foto's © paul kriele, 12 april 2015.

Voor de afbraak van het 15 meter hoog en 7 x 7 meter brede kunstwerk dat op 72 stalen staanders 300 keramische objecten bevat, duurt nog t/m 18 april 2015. Nog voor de zomer moet het in Oisterwijk weer zijn opgebouwd.
Daar zijn 17 ateliers, vijf werkplaatsen, opslag- en instructieruimten beschikbaar Voor studenten, afkomstig uit de hele wereld, staan 17 gastverblijven ter beschikking.
Zie de site http://www.rrkeramiekbranden.nl


Terug naar boven