Cor Unum genomineerd als beste leerbedrijf/stagebegeleider

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-03-2022 | Gewijzigd op: 29-03-2022
Cor Unum genomineerd als beste leerbedrijf /stagebegeleider
Groepsfoto van een deel van het team van Cor Unum rond Lotte Landsheer [midden onderaan] met enkele mbo-studenten. Links onderaan Jan van Hirtum van SBB. 

Cor Unum is door SBB* genomineerd als beste leerbedrijf en stagebegeleider mbo-studenten. Daarmee behoort het keramisch centrum in de Vughterstraat  tot  één van de tien genomineerden in de sector Specialistisch vakmanschap.
Mbo-studenten volgen al vanaf 2009 het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf.  Daarmee leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap. Lotte Landsheer: 'De passie van onze vakmensen werkt enorm besmettelijk en je kunt je zo nog beter kan oriënteren in het vakgebied. Deze twee nominaties hebben we met het hele team verdiend, de modelleurs, de glazuurspecialisten, de vormers, de afwerking en uiteindelijk de verkoop. Het zijn enorme gepassioneerde vakmensen. Samen begeleiden we de studenten en leren we hun het vak.
Maandag 16 mei 2022  organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben. Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/

* SBB betekent Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven